Γερμανία παράταση του lockdown: Συμφώνησαν πριν από τη σύνοδο κορυφής

Θεωρητικά ακόμα εκκρεμεί η απόφαση για παράταση του lockdown στη Γερμανία. Η καγκελάριος Μέρκελ και οι πρωθυπουργοί των κρατιδίων πρόκειται αύριο να συσκεφθούν. Στα πλαίσια μίας συνόδου κορυφής για να λάβουν περαιτέρω αποφάσεις. Οι πολιτικοί και οι ειδικοί θέλουν να συνεχίσουν τα μέτρα.

Όπως διαφαίνεται όμως ήδη, το lockdown θα παραταθεί. Κατά συνέπεια, οι ομοσπονδιακές και πολιτειακές κυβερνήσεις αρχικά θέλουν να συνεχίσουν το lockdown μέχρι τις 31 Ιανουαρίου.

Το μέτρο φαίνεται αναπόφευκτο, αν ακούσει κανείς τις αποφασιστικές δηλώσεις ορισμένων πρωθυπουργών. Μετά τους Markus Söder και Bodo Ramelow, ο πρωθυπουργός της Σαξονίας, Michael Kretschmer, μίλησε τώρα υπέρ της παράτασης του lockdown. “Καταφέραμε στη Γερμανία να επιβραδύνουμε την ταχεία αύξηση των νέων λοιμώξεων μέσω του lockdown τον Δεκέμβριο”, δήλωσε ο πολιτικός του CDU στο dpa. Ωστόσο, κανείς δεν πρέπει να ζει σε μία ψευδαίσθηση ασφάλειας.

Βρισκόμαστε “στην πιο δύσκολη φάση της πανδημίας” και η εμπειρία των γειτονικών χωρών έδειξε πως “η πρόωρη χαλάρωση των μέτρων οδηγεί σε αύξηση των λοιμώξεων”, δήλωσε ο Kretschmer.

Ακριβώς εξαιτίας αυτού, υπάρχει πιθανότατα λίγο περιθώριο γι’ αυτόν στην απόφαση που θα πρέπει να πάρουν οι πρωθυπουργοί και η καγκελάριος αύριο Τρίτη.

Όλα τα νέα για την παράταση του lockdown στη Γερμανία και τον Covid-19 ΕΔΩ!

Στήριξε την προσπάθεια μας, μπορείς!

Εσύ, το ελληνικό κοινό της Ομογένειας, είσαι η δύναμή μας. Αρκεί ένα μονάχα κλικ για να στηρίξεις την προσπάθεια μας. Γίνε μέλος στην σελίδα μας στο Facebook, κάνε Like και ενημερώσου.

Μείνε συντονισμένος σε εμάς για έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο GRland.info

Διαβάστε ακόμα στο GRland.info: 

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.