Γερμανία: Περαιτέρω περιοχές ταξινομούνται ως περιοχές κινδύνου

Ο κατάλογος των δημοφιλών περιοχών διακοπών που θεωρούνται περιοχές κινδύνου από το RKI επεκτάθηκε κατά δύο επιπλέον: Κύπρο και Καταλονία. Τα ταξίδια σε αυτές τις περιοχές κινδύνου είναι πιθανά, αλλά το γερμανικό Υπουργείο Εξωτερικών συνιστά να μην πραγματοποιούνται.

Από αυτή την Κυριακή (χθες), πέντε ακόμη ευρωπαϊκές περιοχές θεωρούνται περιοχές κινδύνου. Εκτός από την Κύπρο και την Καταλονία της Ισπανίας, στον κατάλογο προστέθηκαν επίσης η Καντάμπρια στην Ισπανία και οι επαρχίες Άγκντερ και Ρόγκαλαντ στη Νορβηγία.

Αυτό ανακοίνωσε το Ινστιτούτο Robert Koch (RKI). Από την περασμένη Πέμπτη, δεν ισχύει γενική ταξιδιωτική προειδοποίηση για τις περιοχές κινδύνου. Το ταξίδι εκεί μόνο συνιστάται να μην γίνεται.

Απαιτείται αρνητικό τεστ κατά την είσοδο

Όποιος εισέρχεται στη Γερμανία από περιοχή κινδύνου πρέπει να προσκομίζει αρνητικό τεστ κορωνοϊού (PCR), απόδειξη ανάρρωσης ή απόδειξη εμβολιασμού. Η καραντίνα δεν απαιτείται πλέον.

Οι απαιτήσεις είναι διαφορετικές για περιοχές μετάλλαξης του ιού, όπως η Πορτογαλία, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ρωσία, όπου η μετάλλαξη Δέλτα είναι ιδιαίτερα σε έξαρση – ακόμη και με πλήρη προστασία από τον εμβολιασμό, οι ταξιδιώτες πρέπει να μπαίνουν σε καραντίνα μετά την επιστροφή τους από αυτές τις χώρες.

Οι χώρες και οι περιοχές στις οποίες ο αριθμός των λοιμώξεων ανά 100.000 κατοίκους σε επτά ημέρες (δείκτης επίπτωσης επτά ημερών) είναι πάνω από 50 κατατάσσονται ως περιοχές κινδύνου. Αυτό είναι το χαμηλότερο επίπεδο κινδύνου.

Καμία επιπλέον χώρα ή περιοχή δεν κατατάχθηκε από το RKI στις δύο υψηλότερες κατηγορίες των περιοχών υψηλής επίπτωσης και των περιοχών μετάλλαξης του ιού.

Από τον κατάλογο κινδύνου έχουν αφαιρεθεί από την Κυριακή στην Ευρώπη μόνο μια περιοχή στην Κροατία και επιπλέον το Κατάρ και τα νησιά της Καραϊβικής Γουαδελούπη και Αρούμπα.

Κύπρος μόνο τρεις εβδομάδες χωρίς κατάταξη ως περιοχή κινδύνου

Ο επταήμερος δείκτης επίπτωσης στην Καταλονία ήταν τελευταία περίπου στο 233, ανακοίνωσε το ισπανικό Υπουργείο Υγείας το βράδυ της Παρασκευής.
Η Κύπρος δεν δημοσιεύει εβδομαδιαίο δελτίο.

Ο 14ήμερος δείκτης επίπτωσης εκεί ήταν λίγο κάτω από 180 νέες μολύνσεις ανά 100.000 κατοίκους, σύμφωνα με μια επισκόπηση που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη από τον οργανισμό υγείας της ΕΕ, ECDC – τα στοιχεία αυτά καλύπτουν τις δύο εβδομάδες έως τις 27 Ιουνίου.

Το RKI ήρε την κατάταξη της Κύπρου ως περιοχή κινδύνου στις 13 Ιουνίου.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.