Γερμανία: Περιοχές απειλούνται με καιρικό χάος και -20 βαθμούς

Οι πιο βαριές χιονοπτώσεις μετά από δεκαετίες – στα νοτιοδυτικά, όπως στο Breisgau για παράδειγμα, επικρατούσαν σχετικά φθινοπωρινοί 14 βαθμοί το μεσημέρι της Τρίτης, πράγμα που δεν μας έκανε να νιώσουμε χειμώνα.

Στα νότια, νοτιοανατολικά και στο κέντρο της χώρας οι θερμοκρασίες ήταν λίγο πιο χαμηλές με εννέα έως έντεκα βαθμούς, αλλά χωρίς χιόνι.

Ένας βαθμός μετρήθηκε την Τρίτη το απόγευμα στο Αμβούργο και τη Βρέμη. Το βόρειο τμήμα της χώρας χαρακτηρίζεται από ένα επίμονο κρύο μέτωπο.

Δεν προβλέπεται βελτίωση υπό μορφή αυξανόμενων θερμοκρασιών – αντίθετα, ο βορράς απειλεί να βυθιστεί στο χάος του χιονιού.

Το σαββατοκύριακο, ο ήπιος, υγρός αέρας από τη νότια Γερμανία φτάνει επίσης στα βόρεια, αλλά ταυτόχρονα ο αρκτικός κρύος αέρας φτάνει στη βόρεια Γερμανία λόγω ενός ασταθούς πολικού στροβιλισμού. Η συνέπεια αυτής της τοξικής συνάντησης: Ακραίες χιονοπτώσεις.

Σύμφωνα με το The Weather Channel, υπάρχουν επί του παρόντος δύο πιθανά σενάρια:

Από τη μία πλευρά, ο κρύος άνεμος της Αρκτικής θα μπορούσε να μείνει στο άνω βόρειο μισό και κατά συνέπεια να μην περάσει προς τα κάτω.

Σε αυτή την περίπτωση, το Μεκλεμβούργο-Δυτική Πομερανία, το Σλέσβιχ-Χολστάιν και το Αμβούργο θα αντιμετωπίσουν αρκετό φρέσκο χιόνι.

Ωστόσο, εάν ο κρύος αέρας διογκωθεί λόγω ευνοϊκών συνθηκών ανέμου, για παράδειγμα, η Βρέμη ή το Βερολίνο θα επηρεαστούν επίσης από φρέσκο χιόνι.

Σύμφωνα με τις τρέχουσες καιρικές προβλέψεις, υπάρχει επίσης απειλή κάλυψης χιονιού στα πεδινά από το Σάββατο, η οποία θα αυξηθεί σε 60 εκατοστά εντός 48 ωρών.

Με τόσο φρέσκο χιόνι, οι αντίστοιχες περιοχές απειλούν να φτάσουν στα όριά τους.

Οι θερμοκρασίες προβλέπεται να πέσουν στους -20 βαθμούς. Λόγω αυτών των παγωμένων θερμοκρασιών, το χιόνι πιθανότατα θα παραμείνει για μέρες.

Μεμονωμένες περιοχές θα μπορούσαν να αποκοπούν από τον έξω κόσμο, καθώς οι αντίστοιχοι δρόμοι θα μπορούσαν να αποκλειστούν.

Είναι επομένως σκόπιμο για τους ανθρώπους στη βόρεια Γερμανία να παρακολουθούν στενά την τρέχουσα καιρική κατάσταση.

Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν ήδη για μια παρόμοια έναρξη του χειμώνα με εκείνη της καταστροφής λόγω χιονιού του 1978/1979. Ο μετεωρολόγος Jan Schenk πιστεύει ότι θα είναι δυνατή η ισχυρότερη χιονόπτωση εδώ και δεκαετίες.

Στο τέλος της χρονιάς ξέσπασαν έντονες χιονοπτώσεις πάνω από τη βόρεια Γερμανία, και μάλιστα ανακηρύχθηκε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Τέτοια γεγονότα είναι εξαιρετικά σπάνια στη βόρεια Γερμανία και εμφανίζονται κατά μέσο όρο κάθε 50 χρόνια. Η καταστροφή λόγω του χιονιού ήταν ακριβώς πριν από 42 χρόνια.

Στήριξε την προσπάθεια μας, μπορείς!

Εσύ, το ελληνικό κοινό της Ομογένειας, είσαι η δύναμή μας. Αρκεί ένα μονάχα κλικ για να στηρίξεις την προσπάθεια μας. Γίνε μέλος στην σελίδα μας στο Facebook, κάνε Like και ενημερώσου.

Μείνε συντονισμένος σε εμάς για έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο GRland.info

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.