Γερμανία: Περίπου 100 μολυσμένα άτομα σε γηροκομείο

Αλίκη Μαχαίρα

Updated on:

Γερμανία γηροκομείο

Γερμανία γηροκομείο: Από τα μέσα Ιανουαρίου, περίπου 100 άτομα σε έναν οίκο ευγηρίας στο Geretsried μολύνθηκαν με τον κορωνοϊό.

Για πολλούς, ο ιός ανακαλύφθηκε μετά τον πρώτο εμβολιασμό. Ένα από τα μολυσμένα εμβολιάστηκε για δεύτερη φορά.

Σε ένα γηροκομείο στο Geretsried στην Άνω Βαυαρία, περίπου 100 άτομα μολύνθηκαν με τον κορωνοϊό από τα μέσα Ιανουαρίου.

Περίπου οι μισοί – 51 άτομα – είχαν ήδη λάβει την πρώτη δόση εμβολιασμού, προτού εντοπιστεί ο ιός σε αυτούς, δήλωσε το περιφερειακό γραφείο Bad Tölz-Wolfratshausen.

Ένα από τα μολυσμένα άτομα εμβολιάστηκε για δεύτερη φορά. Είχε λάβει τη δεύτερη δόση επτά ημέρες πριν από τον εντοπισμό του ιού.

Υποτίθεται ότι το εμβόλιο θα είναι πλήρως αποτελεσματικό 14 ημέρες μετά τον δεύτερο εμβολιασμό, εξήγησε το περιφερειακό γραφείο.

Τα τρία τέταρτα των μολυσμένων είναι κάτοικοι

Τα τρία τέταρτα των μολυσμένων είναι κάτοικοι του γηροκομείου, δύο από τα οποία πέθαναν. Στο μεταξύ, 27 κάτοικοι και 10 εργαζόμενοι βγήκαν από την καραντίνα.

Οι πρώτες λοιμώξεις εμφανίστηκαν τη δεύτερη εβδομάδα του Ιανουαρίου και ο αριθμός των μολυσμένων ατόμων αυξήθηκε από τότε σταθερά. Δεν εντοπίστηκε μετάλλαξη.

Πρόκληση: Διαχωρισμός των μολυσμένων ατόμων

Η μεγαλύτερη πρόκληση έγκειται στο διαχωρισμό ατόμων που έχουν δοκιμαστεί θετικά από τα άτομα επαφής τους. Για αυτό, η εγκατάσταση διαχωρίστηκε αυστηρά σε ζώνες πανδημίας και καραντίνας.

Τα δύο πρώτα θετικά τεστ αφορούσαν το προσωπικό και έναν κάτοικο. Το ποιος έφερε τον ιό στην εγκατάσταση παρέμεινε ασαφές.

Περισσότερο από το 70% όλων των κατοίκων έχουν λάβει τον πρώτο εμβολιασμό. Το προσωπικό έχει ήδη εμβολιαστεί πλήρως.

Για λόγους προστασίας δεδομένων, το περιφερειακό γραφείο δεν αποκάλυψε ποια εγκατάσταση επηρεάζεται και πόσα άτομα ζουν και εργάζονται εκεί συνολικά.

Στήριξε την προσπάθεια μας, μπορείς!

Εσύ, το ελληνικό κοινό της Ομογένειας, είσαι η δύναμή μας. Αρκεί ένα μονάχα κλικ για να στηρίξεις την προσπάθεια μας. Γίνε μέλος στην σελίδα μας στο Facebook, κάνε Like και ενημερώσου.

Μείνε συντονισμένος σε εμάς για έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο GRland.info

Διαβάστε ακόμα στο GRland.info: