Γερμανία: Περισσότερα από 3 δισεκατομμύρια ευρώ η BMW

Ο όμιλος κέρδισε σχεδόν 3,7 δισεκατομμύρια ευρώ προ τόκων και φόρων. Αυτό είναι σχεδόν 28 τοις εκατό περισσότερο από ό, τι πριν από ένα χρόνο

Οι καλές δουλειές με τα ακριβά μοντέλα και η εξαγορά της πλειοψηφίας της κινεζικής κοινοπραξίας BMW Brilliance Automotive (BBA) οδήγησαν την αυτοκινητοβιομηχανία BMW στο τρίτο τρίμηνο.

Ο όμιλος κέρδισε κάτι λιγότερο από 3,7 δισεκατομμύρια ευρώ προ τόκων και φόρων, σχεδόν 28% περισσότερο από ό,τι πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με ανακοίνωση της Πέμπτης.

Στο τμήμα αυτοκινήτων, τα λειτουργικά κέρδη εκτινάχθηκαν κατά σχεδόν 64% σε 2,87 δισ. ευρώ.

Ο κύκλος εργασιών του ομίλου κατά το τρίτο τρίμηνο του έτους αυξήθηκε κατά 35% σε 37,2 δισεκατομμύρια ευρώ.

Κάτω από τη γραμμή, ο όμιλος Dax πέτυχε πλεόνασμα 3,18 δισ. ευρώ, έναντι 2,58 δισ. ευρώ πριν από ένα χρόνο.

Η BMW αναμένει ότι οι πωλήσεις αυτοκινήτων το 2022 θα είναι “ελαφρώς χαμηλότερες” από το επίπεδο του προηγούμενου έτους

Η BMW επιβεβαίωσε επίσης την πρόβλεψή της για τις πωλήσεις, η οποία είχε μειωθεί ελαφρώς το καλοκαίρι. Η εταιρεία με έδρα το Μόναχο αναμένει ότι οι πωλήσεις αυτοκινήτων το 2022 θα είναι “ελαφρώς χαμηλότερες” από το επίπεδο του προηγούμενου έτους, που ήταν 2,5 εκατομμύρια αυτοκίνητα.

Ωστόσο, τονίστηκε επίσης ότι τα υψηλά ποσοστά πληθωρισμού και η αύξηση των επιτοκίων επιδεινώνουν τις γενικές συνθήκες για τους καταναλωτές και είναι πιθανό να επηρεάσουν την καταναλωτική συμπεριφορά τους επόμενους μήνες.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.