Γερμανία: Περισσότερα σοβαρά κρούσματα Covid μεταξύ νεότερων ηλικιών

Αύξηση των σοβαρών κρουσμάτων Covid μεταξύ των ατόμων νεότερων ηλικιών, εάν αυξάνονται γενικώς τα κρούσματα στη Γερμανία, εκτιμά ότι θα υπάρξει η πρόεδρος της Γερμανικής Εταιρείας Επιδημιολογίας, Εύα Γκριλ.

Η Γκριλ βασίζει την εκτίμησή της στο δεδομένο ότι οι μεν ευάλωτες ομάδες εμβολιάζονται, αλλά στις ηλικίες κάτω των 70 τα κρούσματα στη Γερμανία παραμένουν σταθερά και η βρετανική μετάλλαξη διαδίδεται ταχύτερα.

Κινδυνεύουν επομένως οι νεαρότερες ηλικίες.

«Το πρόβλημα είναι ότι με μια περαιτέρω αύξηση του γενικού αριθμού των κρουσμάτων κορωνοϊού θα συνεχίσει να αυξάνεται και το ποσοστό της μετάλλαξης Β.1.1.7, η οποία εμφανίστηκε για πρώτη φορά στη Μεγάλη Βρετανία και η οποία είναι σαφώς πιο μεταδοτική αλλά και πιο επικίνδυνη», είπε στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa).

Μειώνεται ο αριθμός των νέων θανάτων στη Γερμανία

«Ο αριθμός των νέων θανάτων μειώνεται βέβαια μεταξύ των πολύ ηλικιωμένων. Αυτό αποδεικνύει ότι καθίσταται ολοένα και πιο δυνατή η προστασία των ιδιαίτερα ευάλωτων ομάδων μέσω του εμβολιασμού.

Αλλά ακόμη και στις ηλικίες 60 έως 69 ετών το ποσοστό του κινδύνου θανάτου για όσους έχουν μολυνθεί από τον κορωνοϊό εξακολουθεί να είναι περίπου 4%», πρόσθεσε η κ. Γκριλ, η οποία είναι επίσης καθηγήτρια Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο «Λούντβιχ Μαξιμίλιαν» του Μονάχου.

«Αυτό σημαίνει ότι ένας ισχυρά αυξανόμενος αριθμός κρουσμάτων θα οδηγήσει επίσης σε αύξηση των ασθενούντων και των σοβαρά ασθενούντων.

Η διαφορά έγκειται στο γεγονός ότι τότε θα αφορά μόνο στις νεότερες ηλικιακές ομάδες», τόνισε η πρόεδρος της Γερμανικής Εταιρείας Επιδημιολογίας, η οποία εδρεύει στην πόλη Ουλμ.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Πώς θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ

Διαβάστε ακόμα στο GRland.info:

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.