Γερμανία: Περισσότεροι από 1εκ. εργαζόμενοι άνω των 66 ετών

Όλο και περισσότεροι ηλικιωμένοι στη Γερμανία εργάζονται κανονικά.

Πέρυσι, περισσότεροι από ένα εκατομμύριο εργαζόμενοι ήταν 67 ετών και άνω. Σχεδόν 600.000 εργαζόμενοι εξακολουθούσαν να εργάζονται σε ηλικία 70 ετών.

72.000 εργαζόμενοι εξακολουθούσαν να εργάζονται ακόμη και σε ηλικία 80 ετών και άνω. Αυτό φαίνεται από την απάντηση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης σε ερώτηση του κόμματος της Αριστεράς στη Bundestag.

Η πλειονότητα των εργαζομένων μεγαλύτερης ηλικίας εργάζεται σε μίνι-Jobs. Εάν συνδυάζονται με τη σύνταξη, δεν υπάρχει ανάγκη κοινωνικής ασφάλισης και δεν επιβάλλεται φόρος στο πρόσθετο εισόδημα.

Μπορούν επίσης να γίνουν διάφορες μίνι-δουλειές, εάν οι συνολικές αποδοχές δεν υπερβαίνουν τα 450 ευρώ. Ιδιαίτερα πολλοί ηλικιωμένοι εργάζονται σε γραφεία, ως καθαρίστριες ή οδηγοί.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.