Γερμανία: Περισσότεροι νέοι με κορωνοϊό στο δεύτερο κύμα

Υψηλότερος είναι ο αριθμός των κρουσμάτων στη Γερμανία μεταξύ των νεότερων ηλικιακών ομάδων στο δεύτερο από ό,τι στο πρώτο κύμα του κορωνοϊού.

Τα κρούσματα αυξάνονται συνεχώς σε όλες τις ηλικιακές ομάδες κάτω των 55 ετών, σύμφωνα με τον κ. Λότερ Βίλερ, τον πρόεδρο του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ (RKI).

«Ο αριθμός των κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους μέσα σε μία εβδομάδα είναι πολύ υψηλότερος μεταξύ των νεότερων πολιτών από ό,τι ήταν στο πρώτο κύμα του κορωνοϊού» σημείωσε ο κ. Βίλερ, που νωρίτερα είχε κάνει λόγο για τρίτο κύμα της πανδημίας στη χώρα.

«Προφανώς, αυτό καθιστά πιο δύσκολη την καταπολέμηση του τρίτου κύματος του κορωνοϊού (το οποίο, κατά την άποψή του, έχει ήδη ξεκινήσει).

Διότι αυτές οι ομάδες είναι πιο κινητικές και έχουν τις περισσότερες κοινωνικές και εργασιακές επαφές», είπε σήμερα σε διαδικτυακή του διάλεξη για τους φοιτητές της Σχολής Πολιτικών Επιστημών του Μονάχου ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ.

Νέοι 20-24 ετών τα περισσότερα κρούσματα με κορωνοϊό στη Γερμανία

Ο Λότερ Βίλερ έδωσε ένα παράδειγμα: «Στις αρχές Αυγούστου, όταν αναπτύχθηκε το δεύτερο κύμα, καταγράφονταν μέσα σε μία εβδομάδα 11 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους στις ηλικίες μεταξύ 20-24 ετών.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της έκθεσης του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ (RKI), τα κρούσματα ανέρχονται τώρα στα 95. Δηλαδή είναι περισσότερα οι νέοι με κορωνοϊό από ό,τι σε όλες τις άλλες ηλικιακές ομάδες στη Γερμανία».

Σύμφωνα με τα στοιχεία του RKI, «τα κρούσματα αυξάνονται συνεχώς σε όλες τις ηλικιακές ομάδες κάτω των 55 ετών.

Στο πρώτο και το δεύτερο κύμα, μετά την καταγραφείσα αύξηση στις νεότερες ηλικιακές ομάδες, ο αριθμός των περιπτώσεων μεταξύ των ηλικιωμένων αυξήθηκε και αυτός με κάποια μικρή χρονική καθυστέρηση».

Τα μέτρα αποσόβησαν δεκάδες χιλιάδες θανάτους

«Σε περίπτωση μεγάλου γενικού αριθμού κρουσμάτων, θα υπάρχουν και στις νεότερες ηλικιακές ομάδες πολλά κρούσματα. Και οι συνέπειες στην υγεία τους θα μπορούσαν μακροπρόσθεσμα να είναι σοβαρές έως θανατηφόρες», τόνισε
ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ.

Άλλωστε, σε δηλώσεις της χθες, η κ. Άνγκελα Μέρκελ παραδέχτηκε πως η Γερμανία έχει μπροστά της ακόμη 3 με 4 δύσκολους μήνες.

Ο Βίλερ είπε επίσης στη διάλεξή του ότι «χάρη στα περιοριστικά μέτρα αποφεύχθηκαν δεκάδες χιλιάδες. Κατά την εκτίμησή μου περισσότεροι από 100.000, θάνατοι στη Γερμανία τους τελευταίους μήνες».

Τέλος κάλεσε όλους τους πολίτες «να περιορίσουν τις επαφές τους στο ελάχιστο δυνατό και ιδίως να συναντούν πάντοτε τους ίδιους ανθρώπους».

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Πως θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.