Γερμανία: Περισσότεροι άνθρωποι συνταξιοδοτούνται νωρίτερα

Πολλοί άνθρωποι προφανώς αποδέχονται μια μικρότερη σύνταξη για να συνταξιοδοτηθούν νωρίτερα – αυτό προκύπτει από στοιχεία της Γερμανικής Ασφαλιστικής Εταιρείας Συντάξεων.

Πέρυσι, αυτό ίσχυσε για περισσότερα άτομα από κάθε άλλη φορά από το 2013.Ο αριθμός των νέων συνταξιούχων που αποδέχονται μειώσεις για πρόωρη συνταξιοδότηση αυξήθηκε ελαφρώς.

Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία της Γερμανικής Ασφαλιστικής Εταιρείας Συντάξεων (DRV). Πέρυσι, σε 210.616 από τους 858.000 νέους συνταξιούχους μειώθηκαν οι συντάξεις γήρατος.

Αυτό αντιστοιχεί σε μία στις τέσσερις συντάξεις γήρατος (24,5%) και είναι έτσι ο υψηλότερος αριθμός από το 2013.

Αρχικά, η εφημερίδα “Bild” είχε αναφερθεί στην αύξηση, αλλά η DRV επιβεβαίωσε τα στοιχεία στην tagesschau.

Το εντυπωσιακό είναι ότι οι γυναίκες στα ανατολικά ήταν ιδιαίτερα πιθανό να συνταξιοδοτηθούν πρόωρα με μειώσεις – αντιπροσώπευαν το 40% των μειωμένων νέων συντάξεων.

Σε σύγκριση με το 2021, μόνο μικρή αύξηση στη Γερμανία

Η αύξηση του ποσοστού των συντάξεων γήρατος που υπόκεινται σε κρατήσεις το 2021 σε σύγκριση με το 2020 ήταν μόνο μικρή, εξήγησε η Deutsche Rentenversicherung.

Το 2020, 829.000 συνταξιούχοι ζήτησαν για πρώτη φορά σύνταξη γήρατος. Από αυτούς, 193.839 έλαβαν σύνταξη γήρατος με κρατήσεις, που αντιστοιχεί σε ποσοστό 23,4%, σύμφωνα με την ασφάλιση συντάξεων.

27,7 μήνες πριν από την κανονική συνταξιοδότηση στη Γερμανία

Σύμφωνα με τα τρέχοντα στοιχεία, οι πληγέντες συνταξιοδοτήθηκαν κατά μέσο όρο 27,7 μήνες πριν από την κανονική ημερομηνία συνταξιοδότησης.

Συγκριτικά, το 2020 ο αριθμός αυτός εξακολουθούσε να είναι περίπου 27,0 μήνες. Οι συντάξεις μειώθηκαν κατά μέσο όρο κατά 8,3% ή 110 ευρώ το μήνα το 2021.

Αυξήθηκε η κανονική ηλικία συνταξιοδότησης στη Γερμανία

Οι εργαζόμενοι μπορούν να ζητήσουν πρόωρη συνταξιοδότηση με μειώσεις από την ηλικία των 63 ετών, εφόσον μπορούν να αποδείξουν τουλάχιστον 35 έτη ασφάλισης.

Οι συντάξεις τους μειώνονται κατά 0,3% ανά μήνα πριν από την κανονική ηλικία συνταξιοδότησης.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.