Γερμανία: Ξαναχτύπησαν οι περιβαλλοντικοί ακτιβιστές των μουσείων

Δύο ακτιβιστές προκάλεσαν ζημιές σε έκθεμα στην Παλαιά Πινακοθήκη (Alte Pinakothek) του Μονάχου διαμαρτυρόμενη για την τρέχουσα πολιτική της γερμανικής κυβέρνησης σε θέματα περιβάλλοντος και κλιματικής αλλαγής.

Συγκεκριμένα κόλλησαν τα χέρια τους πάνω στο πλαίσιο του διάσημου πίνακα του 17ου αιώνα «Η Σφαγή των Αθώων» του Πέτερ Πάουλ Ρούμπενς, με αποτέλεσμα να χρειαστεί η χρήση διαλυτικών χημικών μέσων για να τους ξεκολλήσουν, προκαλώντας ζημιά στο πλαίσιο του πίνακα, καθώς και στον τοίχου.

Οι υπεύθυνοι του μουσείου δεν μπορούν ακόμα να εκτιμήσουν το ακριβές ύψος της ζημιάς.

Νέο «χτύπημα» των ακτιβιστών που αυτοαποκαλούνται «Τελευταία Γενιά»

«Δεν είναι δικαιολογημένο, να βλάπτονται μοναδικά έργα πολιτιστικής κληρονομιάς της ανθρωπότητας, για να καταδεικνύονται τα προβλήματα του περιβάλλοντος.

Ένας πίνακας όπως «η Σφαγή των Αθώων», καθώς και το ιστορικό επίχρυσο πλαίσιο του είναι ανεκτίμητης πολιτισμικής και ιστορικής αξίας» δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής της Υπηρεσίας Κρατικών Συλλογών Πινάκων της Βαυαρίας, Μπέρνχαρτ Μαατς.

Πρόκειται για την πλέον πρόσφατη ενέργεια των περιβαλλοντικών ακτιβιστών στην Γερμανία που αυτοαποκαλούνται «Τελευταία Γενιά» και έχουν ήδη προβεί σε αντίστοιχες ενέργειες στο Βερολίνο, την Φρανκφούρτη και την Δρέσδη.

Πηγή: insider

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.