Γερμανία: Οι πιλότοι της Eurowings απεργούν για 3η ημέρα

Πολλές πτήσεις ακυρώνονται στο Μόναχο την τρίτη ημέρα της απεργίας της Eurowings.

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις στη θυγατρική της Lufthansa Eurowings προκαλούν και σήμερα ακυρώσεις πτήσεων. Εκτός από τα αεροδρόμια του Ντίσελντορφ, της Κολωνίας/Βόννης, του Αμβούργου και του Βερολίνου, επηρεάζεται και το Μόναχο.

Από το πρωί της Τετάρτης επρόκειτο να πραγματοποιηθούν μόνο τρεις απογειώσεις και τρεις προσγειώσεις, σύμφωνα με το αεροδρόμιο. Δεκατρείς από αυτές ακυρώθηκαν – συνολικά 26 πτήσεις.

Ωστόσο, οι πτήσεις της θυγατρικής Eurowings Discover και στο αεροδρόμιο της Νυρεμβέργης δεν επηρεάζονται.

Μετά από μονοήμερη στάση εργασίας πριν από δύο εβδομάδες, η απεργία συνεχίστηκε τη Δευτέρα και αναμένεται να λήξει προς το παρόν το βράδυ της Τετάρτης.

Ωστόσο, η σκληρή μισθολογική διαμάχη απέχει πολύ από τη λύση, οπότε απεργίες και ακυρώσεις στο πρόγραμμα πτήσεων απειλούν και τις επόμενες εβδομάδες.

Κάθε ημέρα απεργίας κοστίζει στην αεροπορική εταιρεία δεκάδες εκατομμύρια ευρώ

Το συνδικάτο των πιλότων Vereinigung Cockpit (VC) επιμένει στη βελτίωση των συνθηκών εργασίας και θεωρεί την τελευταία προσφορά των εργοδοτών ανεπαρκή. Μεταξύ άλλων, προσέφεραν δέκα πρόσθετες ημέρες άδειας εργασίας ετησίως, αλλά η VC θέλει 14.

Η διοίκηση είναι έτοιμη να μειώσει τις μέγιστες εβδομαδιαίες ώρες εργασίας κατά τρεις σε 52 ώρες, η VC απαιτεί πέντε ώρες λιγότερες.

Σύμφωνα με την εταιρεία, κάθε ημέρα απεργίας κοστίζει στην αεροπορική εταιρεία ένα ποσό δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ.

Εξαιτίας αυτών των απρογραμμάτιστων δαπανών, η διοίκηση της Eurowings Germany ανέστειλε τα σχέδια ανάπτυξης για το επόμενο έτος – ο στόλος θα είναι μικρότερος από ό,τι είχε προγραμματιστεί προηγουμένως και δεν θα γίνουν προς το παρόν νέες προσλήψεις για το πιλοτήριο και την καμπίνα.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.