Γερμανία: Τα πιο παράξενα ονόματα μωρών (υπάρχουν και ελληνικά)

Η ημέρα των ασυνήθιστων ονομάτων στη Γερμανία: Αυτά ήταν τα πιο παράξενα ονόματα μωρών το 2022 που έδωσαν οι γονείς στην Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας

King, Willibald und Princess: Αν σας έρχεται αμέσως στο μυαλό ένα παραμύθι των αδελφών Γκριμ, κάνετε λάθος. Αυτά είναι τρία από τα πιο παράξενα ονόματα μωρών του 2022.

Ναι, όλοι έχουμε ακούσει πολλές φορές στο παρελθόν τα Emilia, Noah και Finn.

Διότι: τα ονόματα αυτά βρίσκονται ήδη εδώ και χρόνια στην κορυφή των πιο δημοφιλών πρώτων ονομάτων για μωρά.

Ορισμένοι γονείς είναι λίγο πιο δημιουργικοί όταν πρόκειται για τα ονόματα των αγαπημένων τους παιδιών – ίσως και υπερβολικά.

Η πύλη Babelli.de ανέλυσε περίπου το 16% όλων των καταχωρίσεων γεννήσεων από τη Γερμανία από τον Ιανουάριο έως τον Δεκέμβριο του 2022 και ξεχώρισε τα πιο περίεργα. Όλα τους είχαν καταχωριστεί και εγκριθεί από το ληξιαρχείο:

Περίεργα ονόματα κοριτσιών το 2022 στη Γερμανία

 1. Pearl
 2. Princess
 3. Diamond
 4. Destiny
 5. Shanzay
 6. Iochebed
 7. Polyxeni (Πολυξένη)
 8. Schamira
 9. Sherilyn
 10. Ioana-Nectaria (Ιωάννα – Νεκταρία)

Περίεργα ονόματα αγοριών το 2022 στη Γερμανία

 1. King
 2. Sultan
 3. Kuba
 4. Walker
 5. Freerk
 6. Willibald
 7. Rosen
 8. Silas-Enzo
 9. Colt
 10. Spiridon (Σπυρίδων)

“Όλα αυτά τα ονόματα δόθηκαν μόνο μία φορά στη Γερμανία το 2022”, ενημερώνει ο Patrick Konrad, επικεφαλής της μελέτης για τα πρώτα ονόματα.

Εκτός από αυτά τα περίεργα πρώτα ονόματα, ωστόσο, υπάρχουν και πολλά ονόματα των οποίων η ορθογραφία είναι ασυνήθιστη.

Σε αυτά περιλαμβάνονται τα Alixandra, Gjorgjina και Biatrisa.

“Συμβουλεύουμε έντονα τους γονείς να μην δίνουν στα παιδιά τους ονόματα που έχουν οποιασδήποτε μορφής δυνατότητα εκφοβισμού”, τονίζει ο Konrad.

Συχνά βοηθάει ήδη να πείτε το όνομα δυνατά, να το αναζητήσετε στο Google ή να ζητήσετε τη γνώμη ενός τρίτου.

“Αυτό ισχύει και για τα ανδρικά μικρά ονόματα Jooni και Jihad, τα οποία δόθηκαν φέτος”, συνεχίζει ο υπεύθυνος της μελέτης.

Για τη μελέτη, αναλύθηκαν 123.381 εγγραφές γεννήσεων σε παγγερμανικό επίπεδο από νοσοκομεία και κέντρα τοκετού μεταξύ των αρχών Ιανουαρίου και 09 Δεκεμβρίου 2022.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.