Γερμανία: Πήρε μωρό από ομοφυλόφιλους μετά από ανάμειξη της Τουρκίας

Η Γερμανία αποφάσισε να ακυρώσει την απόφαση να δοθεί ένα αγόρι από την Τουρκία σε ανάδοχη οικογένεια και συγκεκριμένα σε ζευγάρι ομοφυλόφιλων, εν μέσω αντιρρήσεων από τους βιολογικούς γονείς του -οι οποίοι έχουν κριθεί «ακατάλληλοι» να φροντίσουν το παιδί.

Παρέμβαση για το ζήτημα έκανε και η τουρκική κυβέρνηση που άσκησε πιέσεις και πρότεινε να επιλεγεί αντ’ αυτού μία οικογένεια τουρκικής καταγωγής…

Η «ακατάλληλη» οικογένεια χαιρέτισε την κίνηση της Γερμανίας να καταργήσει την απόφαση για την τοποθέτηση του μωρού τους σε ομοφυλόφιλους γονείς μετά την παρέμβαση της Τουρκίας.

Τον Μάιο, το 10 μηνών αγοράκι παραδόθηκε στο Jugendamt, τη γερμανική υπηρεσία παιδικής πρόνοιας, με την αιτιολογία ότι η μητέρα, που φέρεται να πάσχει από ψυχολογικά προβλήματα, ήταν ακατάλληλη για γονέας και το βρέφος ήταν ανεπαρκώς ανεπτυγμένο, σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Sabah.

Παρά τις διαμαρτυρίες των γονέων, η υπηρεσία δεν ανακάλεσε την απόφασή της και η υπόθεση σύντομα «έφτασε» στα τουρκικά ΜΜΕ.

Η οικογένεια, που ζει στο Ντούισμπουργκ, δήλωσε ότι το παιδί τους τοποθετήθηκε σε ένα ζευγάρι ομοφυλόφιλων που ζει κοντά στην Κολωνία.

Ισχυρίστηκαν ότι δεν επρόκειτο για μεμονωμένη περίπτωση και ότι πολλές άλλες τουρκικές οικογένειες είχαν το ίδιο… πρόβλημα.

Η Α.Κ., η μητέρα, υποστήριξε ότι της επιτρεπόταν να βλέπει τον γιο της μόνο μία φορά τον μήνα και κάλεσε τις τουρκικές Αρχές να τη βοηθήσουν.

Η A.K. μετά την απόφαση δήλωσε ότι το Jugendamt προφανώς «ένιωσε την πίεση» μετά την κάλυψη της υπόθεσής της από τα ΜΜΕ.

«Το γραφείο του υπουργείου Οικογένειας, Εργασίας και Κοινωνικών Υπηρεσιών της Τουρκίας στο Ντίσελντορφ μας βρήκε δικηγόρο και η υπουργός ενδιαφέρθηκε προσωπικά για την υπόθεση», δήλωσε η ίδια, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη της.

Η A.K. δήλωσε ότι έλαβε επίσης πολλά μηνύματα υποστήριξης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Ελπίζουμε το Jugendamt να μην κάνει άλλο λάθος και να τοποθετήσει τον γιο μου τουλάχιστον σε μια τουρκική οικογένεια, ώστε να μην στερηθεί την ευκαιρία να μάθει την τουρκική κουλτούρα και γλώσσα», είπε.

Το υπουργείο Οικογένειας, Εργασίας και Κοινωνικών Υπηρεσιών της Τουρκίας είχε προτείνει νωρίτερα δύο Τούρκους εθελοντές ανάδοχους γονείς για το παιδί

. Το υπουργείο ανέφερε σε πρόσφατη ανακοίνωσή του ότι ελπίζει πως το αίτημα αυτό θα εξεταστεί. Το υπουργείο ανέφερε επίσης ότι ζητά από τις χώρες υποδοχής να λαμβάνουν υπόψη τους τις επιλογές τρόπου ζωής που βασίζονται σε πολιτιστικούς και ηθικούς κανόνες σε τέτοιες περιπτώσεις, ενώ αξιολογούν τη διαδικασία αναδοχής τουρκικών παιδιών.

Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.