Γερμανία: Η πλειονότητα υπέρ της επέκτασης του εισιτηρίου των 9 ευρώ

Το εισιτήριο των 9 ευρώ πρόκειται να λήξει στο τέλος του μήνα. Ωστόσο, περισσότεροι από τους μισούς πολίτες της Γερμανίας επιθυμούν τη συνέχιση του φθηνού πακέτου, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Σε τρεις εβδομάδες, η προσφορά για φθηνά καλοκαιρινά ταξίδια στη Γερμανία, θα λήξει. Ενώ τα μέλη της κυβέρνησης συνασπισμού δεν μπόρεσαν να συμφωνήσουν για τη συνέχιση του εισιτηρίου, η πλειονότητα των Γερμανών τάσσεται υπέρ της διατήρησης της εξαιρετικά μειωμένης ταξιδιωτικής κάρτας.

Σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγε το ινστιτούτο έρευνας κοινής γνώμης Civey για το γερμανικό ειδησεογραφικό περιοδικό Spiegel, το 55% θα επιθυμούσε την παράταση του εισιτηρίου, το οποίο επιτρέπει στους πολίτες να χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς σε όλη τη Γερμανία με 9 ευρώ το μήνα.

Εν τω μεταξύ, το 34% των πολιτών τάσσεται κατά της παράτασης της προσφοράς.

Η έρευνα έδειξε επίσης ότι κυρίως οι οπαδοί των Πρασίνων τάσσονται υπέρ της παράτασης του εισιτηρίου των 9 ευρώ, καθώς περισσότερα από τα δύο τρίτα τάσσονται υπέρ της συνέχισης του.

Η πλειοψηφία των υποστηρικτών του Κόμματος της Αριστεράς και του SPD είναι επίσης υπέρ της συνέχισης της εκπτωτικής εκστρατείας.

Κορυφαίοι πολιτικοί των Πρασίνων έχουν υποβάλει προτάσεις για έναν φθηνό διάδοχο του εισιτηρίου των 9 ευρώ: ένα περιφερειακό εισιτήριο με 29 ευρώ και ένα εθνικό εισιτήριο με 49 ευρώ το μήνα.

Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Οικονομικών του FDP Κρίστιαν Λίντνερ επέκρινε έντονα τα αιτήματα για παράταση του φθηνού εισιτηρίου για τις μεταφορές.

Τη Δευτέρα έγραψε στο Twitter ότι “η νοοτροπία του τζάμπα δεν είναι βιώσιμα χρηματοδοτήσιμη, δεν είναι αποτελεσματική και δεν είναι δίκαιη”.

Δήλωσε επίσης στην Augsburger Allgemeine ότι δεν υπάρχει περιθώριο για παράταση στον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό.

Η δημοσκόπηση του Spiegel επιβεβαιώνει τα αποτελέσματα ενός ερωτηματολογίου που διεξήγαγε το The Local, το οποίο έδειξε ότι το 85,4% των αναγνωστών επιθυμεί τη συνέχιση του εισιτηρίου των 9 ευρώ και μετά τον Αύγουστο.

Παράλληλα, το 47,2 τοις εκατό των αναγνωστών δήλωσε ότι το μειωμένο κόστος είναι για αυτούς το πιο σημαντικό ζήτημα σε σχέση με τις δημόσιες συγκοινωνίες στη Γερμανία.

Η αναγνώστρια Asa από το Αμβούργο, 26 ετών, δήλωσε: “Θα ήθελα πολύ να δω να υποστηρίζεται ένας διάδοχος του εισιτηρίου των 9 ευρώ. Μου έδωσε την ευκαιρία να εξερευνήσω τις γύρω πόλεις με τρόπο που διαφορετικά θα ήταν οικονομικά ασύμφορος”.

Η Μπέθανι από το Καϊζερσλάουτερν, δήλωσε ότι αντικατέστησε τουλάχιστον έξι μακρινά ταξίδια με αυτοκίνητο με τα μέσα μαζικής μεταφοράς τον Ιούνιο και τον Ιούλιο.

“Παλαιότερα, το κόστος του τρένου δεν άξιζε τον κόπο. Αλλά τώρα; Θα ανεχτώ τις καθυστερήσεις των τρένων για 9 ευρώ”, δήλωσε.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.