Γερμανία: Πνευμονολόγος προτείνει αγώνα με φιλάθλους για έρευνα

Ποδοσφαιρικό αγώνα με φιλάθλους υπό αυστηρές προϋποθέσεις στη Γερμανία, ώστε να διαπιστωθεί εάν ο κορονοϊός μεταδίδεται σε μεγάλες εκδηλώσεις, προτείνει ο ελληνικής καταγωγής πρόεδρος της Γερμανικής Ένωσης Εντατικολόγων, πνευμονολόγος Κρίστιαν Καραγιανίδης.

«Δεν υπάρχουν ακόμη έγκυρα δεδομένα σχετικά με τον κίνδυνο μόλυνσης σε τέτοιες μεγάλες εκδηλώσεις.

Τα στάδια θα ήταν ιδανικά για μια τέτοιου είδους μελέτη», είπε ο επικεφαλής του εν λόγω οργανισμού της Γερμανίας, σε συνέντευξή του η οποία δημοσιεύεται στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας Rheinische Post.

«Προτείνω να προσέλθουν οι φίλαθλοι στο γήπεδο, να καταλάβουν αυστηρά τα μισά καθίσματα και να τηρηθούν επίσης αυστηρά οι κανόνες υγιεινής.

Άτομα με πυρετό ή τα οποία έχουν κάνει τεστ κορονοϊού και βρέθηκαν θετικά θα αποκλεισθούν εκ των προτέρων».

Με τον πνευμονολόγο της κλινικής Κολωνίας – Μέρχαϊμ να εξηγεί: «Οι φίλαθλοι θα χωριστούν σε δύο διαφορετικά μπλοκ.

Στο ένα μπλοκ θα καθίσουν φίλαθλοι οι οποίοι θα φορούν μάσκες τύπου FFP2, ενώ στο άλλο μπλοκ θα καθίσουν φίλαθλοι οι οποίοι θα φορούν την κάπως πιο απλή ιατρική μάσκα προστασίας».

«Μετά από τρεις ημέρες, θα πραγματοποιηθεί ένα ακόμα τεστ κορονοϊού σε όλους τους θεατές.

Από αυτά τα αποτελέσματα θα αποδειχθεί πόσα άτομα μετά το αρχικό αρνητικό γρήγορο τεστ θα βρεθούν θετικά. Επίσης πόσα άτομα μολύνθηκαν μόνο μετά το παιχνίδι και πόσα μολύνθηκαν εντός του γηπέδου», πρόσθεσε.

Τέλος, σύμφωνα με τον κ. Καραγιαννίδη, «η μελέτη αυτή θα πρέπει να χρηματοδοτηθεί από τη Γερμανική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, η οποία και διαθέτει επαρκή οικονομικά μέσα και ενδιαφέρεται να επιτραπούν ξανά φίλαθλοι στα γήπεδα το συντομότερο δυνατό».

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο GRland.info

Πως θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.