Γερμανία: Ποδηλάτης έσπασε το γερμανικό ρεκόρ στο slipstream

Την Πέμπτη στο Lausitzring ο ποδηλάτης Marius Prünte πηγαίνοντας με πάνω από 160 χλμ. την ώρα έσπασε το γερμανικό ρεκόρ στο slipstream φτάνοντας μέχρι και τα 166,2 χλμ.

Ο αθλητής γεννήθηκε το 1990 και είναι από το Hamm που βρίσκεται στη Βόρεια Ρηνανία Βεστφαλία.

Ο 31χρονος ξεπέρασε το προηγούμενο ρεκόρ που σημειώθηκε το 1950 κατά σχεδόν 12 χλμ. την ώρα. Η προσπάθεια της καταγραφής έγινε πίσω από ένα ειδικό αυτοκίνητο.

Ο Prünte αρχικά έσερνε το ποδήλατο μέχρι που πάτησε τα πετάλια με δύναμη μένοντας πίσω από το αμάξι.

Μόνη προϋπόθεση στο συγκεκριμένο εγχείρημα ήταν να φτάσει στην κατάλληλη ταχύτητα. Η απόσταση ή ο αριθμός των προσπαθειών δεν είχε σημασία.

Η ταχύτητα μετρήθηκε από ένα ταχύμετρο στη ρόδα, το οποίο λειτούργησε τόσο με GPS όσο και με αισθητήρες στον αθλητικό εξοπλισμό.

Ο Prünte ωστόσο έχει θέσει ακόμα ψηλότερα τον πήχη καθώς έχει δηλώσει πως ο στόχος του είναι το παγκόσμιο ρεκόρ στο slipstream, το οποίο αυτή τη στιγμή είναι στα 296 χλμ. την ώρα.

Τον Αύγουστο του επόμενου έτους λοιπόν επιθυμεί να το ανεβάσει στα 300 χλμ.

Με πληροφορίες από: Spiegel.de, t-online.de

Κεντρική φωτογραφία αρχείου

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.