Γερμανία: Ποια μεγάλη πόλη έχει την καλύτερη γερμανική μπύρα;

Γερμανία, η χώρα των ζυθοποιείων και των παραδόσεων της μπύρας. Δεν είναι τόσο εύκολο να αποφασίσεις για ένα μέρος όπου μπορείς να βρεις την καλύτερη από όλες τις μπύρες. Έτσι δεν είναι;

Χώρα της μπύρας η Γερμανία

Εδώ ζει ο κάτοχος του ρεκόρ στο “Maß-Stemmen”. Σύμφωνα με το βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες, έχει καταφέρει να βγάλει 26 στάμνες.

Και εδώ υπάρχει μεγαλύτερη πυκνότητα ζυθοποιείων από ό,τι σχεδόν σε οποιαδήποτε άλλη χώρα του κόσμου.

Πολλοί αναποφάσιστοι – και οπαδοί του Μονάχου

Το t-online, σε συνεργασία με το ινστιτούτο έρευνας κοινής γνώμης Civey, ρώτησε ανθρώπους σε όλη τη Γερμανία για την αγαπημένη τους μπύρα στις μεγάλες πόλεις.

Και οι απαντήσεις αποκαλύπτουν: Δεν είναι και τόσο εύκολο να προσδιοριστεί.

Το 38% των ερωτηθέντων δεν θέλησε να δώσει σαφή ψήφο σε μία από τις πόλεις που ήταν προς επιλογή.

Μεταξύ όσων ήταν πρόθυμοι να πάρουν μια απόφαση, ωστόσο, υπήρξε μια συντριπτική πλειοψηφία: το Μόναχο είναι μακράν η σημαντικότερη μητρόπολη μπύρας στη Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας.

Είτε διαυγής, κίτρινη και με κάτω ζύμωση, με περισσότερο πρωτότυπο μούστο για το φεστιβάλ είτε με άνω ζύμωση, με έντονη μαγιάτικη νότα και κατά προτίμηση θολή – η πόλη του Oktoberfest έχει πολλά να προσφέρει όταν πρόκειται για μπύρα.

Έρευνα μπύρας: Η Kölsch είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στους νέους

Πίσω από το Μόναχο και με μεγάλη διαφορά ακολουθούν η Κολωνία, το Αμβούργο, το Βερολίνο και το Ντίσελντορφ, η Λειψία και η Στουτγάρδη.

Την τελευταία θέση καταλαμβάνει η Φρανκφούρτη, η οποία σίγουρα θα κέρδιζε την έρευνα του Äppelwoi.

Αναλυτικά ανά ηλικιακή ομάδα, η εικόνα δεν διαφέρει σχεδόν καθόλου: είτε πρόκειται για συνταξιούχους είτε για νέους, ένας εμφανώς μεγάλος αριθμός δεν θέλει να δεσμευτεί – και όσοι το κάνουν είναι πολύ πιθανό να ψηφίσουν Μόναχο.

Ωστόσο, υπάρχει ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό: το σαφώς μαλακό και ήπιο Kölsch είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στους νέους.

Τέλος, μια σύγκριση μεταξύ ανατολής και δύσης δείχνει ότι όταν πρόκειται για μπύρα, οι άνθρωποι στα ανατολικά δυσκολεύονται ακόμη περισσότερο να κάνουν μια σαφή επιλογή από ό,τι εκείνοι στα δυτικά.

Κατά τα άλλα, ισχύει το εξής: οι τοπικές μπύρες εκτιμώνται. Και το Μόναχο κερδίζει σε όλη τη Γερμανία.

Σημείωση: Το εύρος των επιλογών απάντησης ήταν τεχνικά περιορισμένο. Γι’ αυτό και περιοριστήκαμε προς το παρόν στις πολυπληθέστερες πόλεις της Γερμανίας.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης