Γερμανία: Ποιοι θα έχουν προτεραιότητα στην προμήθεια αερίου σε κρίση;

Δεν πρόκειται να υπάρξει μια συγκεκριμένη σειρά περικοπών φυσικού αερίου ανά τομέα και καταναλωτές στην περίπτωση μιας διακοπής των ρωσικών προμηθειών, όπως ανέφερε η ρυθμιστική αρχή ενέργειας της Γερμανίας.

Η αρχή τόνισε ότι τα μέτρα που θα ληφθούν θα εξαρτώνται από τη συγκεκριμένη φύση της έλλειψης και θεωρητικά τουλάχιστον, θα είναι τα πιο ήπια που μπορούν να ληφθούν.

Πότε θα τεθεί σε ισχύ η μείωση του φόρου στα καύσιμα στη Γερμανία;

Ανάμεσα στα μέτρα θα ήταν η αλλαγή καυσίμου και η διακοπή προς τις βιομηχανίες.

“Αναλόγως της κατάστασης, ίσως είναι απαραίτητο να διακόψουμε την προμήθεια προς ένα μεγάλο αριθμό μικρών, ενεργοβόρων καταναλωτών”, ανέφερε ο επικεφαλής, Κλαους Μύλερ.

Αυτές οι κατηγορίες περιλαμβάνουν για παράδειγμα, τα κολυμβητήρια. Αντιθέτως, οι κατοικίες, τα νοσοκομεία, τα σχολεία, τα αρτοποιεία και τα σούπερ μάρκετ θεωρούνται κορυφαίας προτεραιότητας καταναλωτές που θα προστατευτούν.

“Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι η έλλειψη αερίου είναι μια αληθινή κρίση. Η ζωή δεν μπορεί να είναι πλέον χαρωπή και εύκολη και είμαι βέβαιος ότι θα υπάρξει κατανόηση για αυτά τα μέτρα”, πρόσθεσε.

Πηγή: energypress

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.