Γερμανία: Ποιος φροντίζει παιδιά σε καραντίνα μετά από διακοπές;

Τα παιδιά μόνα τους στο σπίτι σε καραντίνα – αυτό το σενάριο προκαλεί τώρα ανησυχία σε πολλούς γονείς μετά την επιστροφή από τις διακοπές. Η επαφή πρέπει να είναι περιορισμένη, οι φροντιστές χρειάζονται “βάσιμους λόγους”.

Μια επισκόπηση

Από την 1η Αυγούστου, όλοι οι ταξιδιώτες που επιστρέφουν από περιοχές υψηλού κινδύνου ή περιοχές με μεταλλάξεις του ιού πρέπει να τεθούν σε καραντίνα για διαφορετικά χρονικά διαστήματα. Αυτό ισχύει και για παιδιά κάτω των δώδεκα ετών.

Οι διπλά εμβολιασμένοι ή αναρρώσαντες γονείς που επιστρέφουν τώρα με τα παιδιά τους από περιοχή υψηλού κινδύνου εξαιρούνται από την καραντίνα, εφόσον μπορούν να αποδείξουν ότι έχουν εμβολιαστεί. Εάν προέρχονται από περιοχή μετάλλαξης του ιού, χρειάζονται επίσης αρνητικό τεστ.

Τα παιδιά κάτω των 12 ετών, από την άλλη πλευρά, πρέπει πάντα να μπαίνουν σε καραντίνα εάν δεν έχουν αναρρώσει, διότι ο εμβολιασμός δεν έχει ακόμη εγκριθεί για αυτά.

Ωστόσο, η καραντίνα λήγει αυτόματα μετά από πέντε ημέρες. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ωστόσο, χρειάζονται φροντίδα.

Μπορούν οι παππούδες και οι γιαγιάδες να “σπάσουν” την καραντίνα των εγγονών τους;

Ωστόσο, καραντίνα σημαίνει: όχι επισκέπτες. Δεν επιτρέπεται η είσοδος σε οποιονδήποτε δεν ανήκει στο ίδιο οικοκυριό. Εάν οι γονείς πρέπει να εργαστούν, τα παιδιά κάτω των δώδεκα ετών θα έμεναν μόνα τους.

Οι παππούδες και οι γιαγιάδες συχνά αναλαμβάνουν την κηδεμονία. Όμως οι επισκέπτες θα αντέβαιναν τον σκοπό της καραντίνας, που είναι να επιβραδύνει την εξάπλωση του κορωνοϊού, σύμφωνα με το βαυαρικό Υπουργείο Υγείας.

Ένας εκπρόσωπος του υπουργείου εξήγησε περαιτέρω, ωστόσο, ότι οι επισκέπτες επιτρέπονται εάν κάποιος πρέπει να εισέλθει σε ένα διαμέρισμα που βρίσκεται κάποιος σε καραντίνα για βάσιμους λόγους. Ένας βάσιμος λόγος είναι, για παράδειγμα, όταν έρχεται ένας φροντιστής ή όταν πρέπει να φροντιστούν ανήλικα παιδιά.

Ωστόσο, ο αριθμός των επαφών με παιδιά σε καραντίνα θα πρέπει να περιοριστεί όσο το δυνατόν περισσότερο, συνέχισε ο εκπρόσωπος. Αυτό σημαίνει: Είναι καλύτερο να οργανώσετε τη φροντίδα των παιδιών σε καραντίνα μετά τις διακοπές από τους γονείς ή τους παππούδες και τις γιαγιάδες – και όχι από γείτονες ή φίλους.

Το Υπουργείο Υγείας παραμένει ασαφές απαντώντας στην ερώτηση του BR σχετικά με το αν επιτρέπεται επίσης στους παππούδες και τις γιαγιάδες να παραλαμβάνουν τα παιδιά για να τα φροντίζουν στο σπίτι.

Στο σημείο αυτό, το υπουργείο αναφέρεται στις υγειονομικές αρχές. Θα προκηρύσσουν τα μέτρα σε εξατομικευμένη βάση και θα συμβουλεύουν σε μεμονωμένες περιπτώσεις σχετικά με το πώς μπορεί να οργανωθεί καλύτερα η καραντίνα με και για τα παιδιά.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.