Γερμανία: Πολικό ψύχος στο Βερολίνο, ήλιος και σερφ στο Μόναχο

Newsroom

Updated on:

Χιόνι Γερμανία

Εκ διαμέτρου αντίθετες θερμοκρασίες επικρατούν τις τελευταίες ημέρες στη Γερμανία, καθώς στον Βορρά η χώρα είναι θαμμένη κάτω από μάζες χιονιού και παγώνει, ενώ στον Νότο ο ήλιος λάμπει.

H μέγιστη θερμοκρασία τη Δευτέρα στο Μόναχο ήταν 6 βαθμοί.

Το καλοκαίρι, το Άισμπαχ, ένα παρακλάδι του ποταμού Ίσαρ, είναι ένα σημείο πολύ δημοφιλές για τους σέρφερ. Στις όχι ακριβώς ζεστές, αλλά παρόλα αυτά ανεκτές θερμοκρασίες, γενναίοι αθλητές, τυλιγμένοι σε νεοπρένιο, βουτούν στα νερά ακόμα και σήμερα.

Όμως, αυτό πρόκειται να αλλάξει και εκεί. Από την Τρίτη προβλέπεται χιονόπτωση και από την Πέμπτη το Μόναχο θα είναι παγωμένο, με θερμοκρασίες έως και -10 βαθμούς.

Ο χειμώνας έχει ήδη επικρατήσει στη Βόρεια Βαυαρία, ενώ η γερμανική Μετεωρολογική Υπηρεσία προειδοποίησε για έως και 25 εκατοστά φρέσκου χιονιού μέσα σε δώδεκα ώρες.

Στο Βερολίνο και το γειτονικό κρατίδιο του Βρανδεμβούργου επικρατεί πολικό ψύχος, με θερμοκρασίες μεταξύ -10 και -5 βαθμών, καθυστερήσεις στην κυκλοφορία λόγω παγετού, ενώ αρκετά δρομολόγια του τρένου έχουν ακυρωθεί.

Υπήρξαν επίσης προβλήματα με την περιφερειακή και υπεραστική κυκλοφορία από το πρωί και μέχρι και το απόγευμα. Μέχρι νεωτέρας, δεν υπάρχουν τρένα μεγάλων αποστάσεων από το Βερολίνο προς το Ανόβερο/Κολωνία και προς το Μόναχο.

Σε δύο τοποθεσίες στο Βερολίνο, αυτοκίνητα αναποδογύρισαν, όπως δήλωσαν αρμοδίως αξιωματούχοι της Αστυνομίας και της πυροσβεστικής της πόλης.

Μην μαθαίνεις τα νέα από την Γερμανία τελευταίος!

Μείνε συντονισμένος σε εμάς για έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο GRland.info

Γίνε μέλος στην σελίδα μας στο Facebook, κάνε Like και ενημερώσου πρώτός.

Διαβάστε ακόμα στο GRland.info: