Γερμανία: Πολλοί γιατροί δεν εμφανίζονται για τον εμβολιασμό τους

Το περασμένο Σάββατο, 600 γιατροί και ειδικευμένο προσωπικό από την πόλη και τα περίχωρα του Ανόβερου στη Γερμανία επρόκειτο να εμβολιαστούν. Αλλά μόνο 200 άτομα εμφανίστηκαν!

Κάποιοι δεν εμφανίστηκαν στο ραντεβού χωρίς να το ακυρώσουν, όπως ανέφερε η εφημερίδα “Hannoversche Allgemeine Zeitung”.

Σύμφωνα με την περιφέρεια του Ανόβερου, τα ραντεβού συμφωνήθηκαν γραπτώς μεταξύ των ιατρείων και του κέντρου εμβολιασμού.

Το αποτέλεσμα

Το διαθέσιμο ιατρικό προσωπικό στο κέντρο εμβολιασμού περίμενε μάταια – και ταυτόχρονα έλειπε προσωπικό για άλλους εμβολιασμούς.

Το γεγονός ότι τα δύο τρίτα δεν προσήλθαν για τον εμβολιασμό είναι “ανησυχητικός αριθμός και τρομακτικό σημάδι”, η υπεύθυνη της περιοχής, Cordula Drautz.

Είναι σύνηθες περίπου το δέκα τοις εκατό των εγγεγραμμένων να μην εμφανίζονται στα ραντεβού εμβολιασμού. “Θα θέλαμε να δώσουμε τις ημερομηνίες σε κάποιον άλλον”, παραπονέθηκε η Drautz.

Η εμπειρία με τους παιδαγωγούς είναι εντελώς διαφορετική

Η προθυμία για εμβολιασμό είναι πολύ υψηλή σε αυτήν την ομάδα. Τα μέλη αυτής της ομάδας εμβολιάστηκαν επίσης το περασμένο Σάββατο.

Το εμβόλιο, το οποίο είχε απομείνει λόγω της απουσίας των γιατρών, δεν έληξε, αλλά χορηγήθηκε κάποια από τις επόμενες ημέρες.

Σύμφωνα με την Ιατρική Ένωση Κάτω Σαξονίας, οι επιφυλάξεις για το εμβόλιο της AstraZeneca είναι ο λόγος για το χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού μεταξύ των γιατρών.

Επομένως, είναι κατανοητή η απροθυμία, δήλωσε η Πρόεδρος Monika Wenker. Η εμπιστοσύνη στο εμβόλιο της AstraZeneca πρέπει τώρα να κερδηθεί ξανά.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, περισσότεροι γιατροί και υπάλληλοι των ιατρείων ήδη πήγαν στο ραντεβού τους το περασμένο Σαββατοκύριακο: Σύμφωνα με μια πρόχειρη εκτίμηση της πυροσβεστικής υπηρεσίας, περίπου 500 από τα 700 προσκεκλημένα άτομα εμφανίστηκαν για τον εμβολιασμό.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Πώς θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ.

Διαβάστε ακόμα στο GRland.info:

Η AstraZeneca παραδέχεται επίσημα την εμφάνιση θρομβώσεων

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.