Γερμανία: Πολλοί οδηγοί κόβονται στις εξετάσεις για δίπλωμα

14% περισσότερες εξετάσεις οδήγησης στη Γερμανία: Η άδεια οδήγησης παραμένει σημαντικό ορόσημο για τους νέους. Ωστόσο, όλο και περισσότεροι αποτυγχάνουν στις εξετάσεις οδήγησης.

  • 1,31 εκατομμύρια εξετάσεις οδήγησης κατά τα τρία πρώτα τρίμηνα του 2022
  • Σχεδόν 58 εκατομμύρια άδειες οδήγησης στη Γερμανία
  • Ποσοστό αποτυχίας το 2021: 43 τοις εκατό

Να κάθεστε ο ίδιος πίσω από το τιμόνι και να οδηγείτε αυτοκίνητο, μοτοσικλέτα, τροχόσπιτο ή φορτηγό: Η άδεια οδήγησης εξακολουθεί να ανθεί.

Κατά τα τρία πρώτα τρίμηνα του 2022, ο αριθμός των πρακτικών δοκιμασιών οδήγησης που πραγματοποιήθηκαν στη Γερμανία αυξήθηκε κατά 14% σε 1,31 εκατομμύρια σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Αυτό είναι το αποτέλεσμα των τρεχόντων υπολογισμών της Ένωσης TÜV.

Ο αριθμός των εξετάσεων οδήγησης στη Γερμανία επέστρεψε στο επίπεδο πριν από την Corona

“Ο αριθμός των εξετάσεων οδήγησης πλησιάζει και πάλι το επίπεδο του έτους ρεκόρ 2019 μετά από μια μείωση κατά τη διάρκεια της πανδημίας Corona”, λέει ο Dr Joachim Bühler, διευθύνων σύμβουλος της Ένωσης TÜV.

Κατά τα τρία πρώτα τρίμηνα του 2019 πραγματοποιήθηκαν περίπου 1,31 εκατομμύρια εξετάσεις οδήγησης. Αυτό συνεχίζει την τάση των ετών πριν από την Corona προς όλο και περισσότερες εξετάσεις οδήγησης.

Σχεδόν 58 εκατομμύρια άδειες οδήγησης στη Γερμανία

Από το 2014, ο αριθμός των εξετάσεων οδήγησης έχει αυξηθεί κατά 16% και θα φτάσει στο ανώτατο όριο των 1,74 εκατομμυρίων εξετάσεων το 2019, σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Αρχή Μηχανοκίνητων Μεταφορών (KBA).

Η ανοδική τάση των αδειών οδήγησης στη Γερμανία υποστηρίζεται επίσης από τα απόλυτα νούμερα έρευνας που διεξήγαγε η στατιστική πύλη Statista: περίπου 57,68 εκατομμύρια άνθρωποι δήλωσαν ότι έχουν άδεια οδήγησης το 2021, έναντι 57,45 εκατομμυρίων το 2020 και μόλις 56,88 εκατομμυρίων το 2019.

Δοκιμασία οδήγησης στη Γερμανία: όλο και περισσότεροι αποτυγχάνουν

Ωστόσο, είναι επίσης προφανές ότι όλο και περισσότεροι εκπαιδευόμενοι οδηγοί αποτυγχάνουν στις εξετάσεις τους εδώ και χρόνια.

Σύμφωνα με το KBA, το ποσοστό των αποτυχημένων θεωρητικών εξετάσεων έχει αυξηθεί από 29% το 2013 σε 37% το 2021 (συν 8 μονάδες).

Στις πρακτικές δοκιμασίες για τα επιβατικά αυτοκίνητα κατηγορίας Β, το ποσοστό αποτυχίας αυξήθηκε από 37% το 2013 σε 43% το 2021 (συν 6 βαθμοί).

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.