Γερμανία: Πως αντιμετώπισαν την κρίση του Covid οι εταιρείες αυτοκινήτων

Σύμφωνα με μια βιομηχανική μελέτη της εταιρείας συμβούλων EY, οι μεγαλύτεροι Γερμανοί κατασκευαστές αυτοκινήτων αντιμετώπισαν καλύτερα από άλλες χώρες την κρίση της πανδημίας.

Η Daimler, η Volkswagen και η BMW, με πτώση κύκλου εργασιών κατά 10%, μείωση των πωλήσεων κατά 14% και μείωση των λειτουργικών κερδών κατά 26%, απέδωσαν σημαντικά καλύτερα κατά μέσο όρο από μεγάλους κατασκευαστές άλλων εθνών, σύμφωνα με την ανάλυση που ήταν διαθέσιμη στο πρακτορείο ειδήσεων dpa.

Κυρίως οι συνεργασίες με την Κίνα έσωσαν τους ισολογισμούς των Γερμανών κατασκευαστών.

Σε ολόκληρο τον κλάδο, οι συνολικές πωλήσεις των 17 μεγαλύτερων κατασκευαστών παγκοσμίως μειώθηκαν κατά 13% το προηγούμενο έτος.

Οι πωλήσεις αυτοκινήτων μειώθηκαν κατά 16 τοις εκατό, το λειτουργικό κέρδος έως και 37 τοις εκατό.

Ειδικά οι Γάλλοι κατασκευαστές επλήγησαν ιδιαίτερα.

Όμως οι κατασκευαστές των ΗΠΑ και της Ιαπωνίας σημείωσαν επίσης μεγαλύτερη πτώση σε σχέση με τις γερμανικές εταιρείες αυτοκινήτων κατά τη διάρκεια της πανδημίας του Covid.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Πώς θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ

Διαβάστε ακόμα στο GRland.info:

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.