Γερμανία: Πόσο φιλοδώρημα επιτρέπεται να δώσετε στον Courier;

Γερμανία: Πόσο φιλοδώρημα επιτρέπεται να δώσετε στον Courier;

Πολλοί άνθρωποι θέλουν να ευχαριστήσουν τους ανθρώπους που κάνουν τις παραδόσεις με ένα μικρό δώρο κατά τη διάρκεια της αγχωτικής περιόδου των Χριστουγέννων. Αυτό όμως μπορεί συχνά να δημιουργήσει προβλήματα στους ανθρώπους που παραδίδουν δέματα.

Δύσκολα κάποιος θα είναι τόσο απασχολημένος κατά τη διάρκεια της χριστουγεννιάτικης πανδημίας όσο οι μεταφορείς δεμάτων και επιστολών.

Κάθε μέρα βλέπετε τα φορτηγά τους παρκαρισμένα στους δρόμους, με τη μηχανή αναμμένη, και τους διανομείς να σπεύδουν από πόρτα σε πόρτα.

Πολλοί κάτοικοι έχουν την ίδια σκέψη: ένα μικρό δώρο θα μπορούσε να χαμογελάσει στα πρόσωπα των αγχωμένων διανομέων.

Όμως, η εύρεση του κατάλληλου δώρου δεν είναι τόσο εύκολη – στη χειρότερη περίπτωση, μπορεί να δημιουργήσετε στον παραλήπτη προβλήματα με βάση την εργατική νομοθεσία.

Ο βασικός κανόνας είναι ότι ένα δώρο πρέπει πάντα να είναι άνευ όρων και να μη συνδέεται με κάποιο αντάλλαγμα.

Διαφορετικά θα μπορούσε να ερμηνευθεί ως δωροδοκία. Για να προστατεύσουν τους υπαλλήλους τους από τέτοιες καταστάσεις, πολλές εταιρείες έχουν πλέον θέσει ένα ανώτατο όριο για την αξία των δώρων.

DHL, Hermes, DPD: Πόσα φιλοδωρήματα επιτρέπονται στη Γερμανία;

“Είναι γενικά αλήθεια ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι καθώς και οι εργαζόμενοι δεν επιτρέπεται να δέχονται ανταμοιβές ή δώρα.

Ωστόσο, τα χαμηλής αξίας δώρα σε είδος έως 25 ευρώ αποτελούν εξαίρεση”, όπως αποκαλύπτει στην Bayerischer Rundfunk ο Dieter Nawrath, εκπρόσωπος της Deutsche Post (DHL).

Τα φιλοδωρήματα τα Χριστούγεννα είναι τακτικά πολύ κάτω από αυτό το ποσό, είπε.

Στην Hermes, οι μεταφορείς δεμάτων επιτρέπεται επίσης να δέχονται μετρητά ή μικρά δώρα σε είδος, όπως σοκολάτες. Ωστόσο, η αξία των δέκα ευρώ δεν πρέπει να ξεπερνιέται.

Ωστόσο, δεδομένου ότι ο πάροχος υπηρεσιών συνεργάζεται με περιφερειακές εταιρείες εφοδιαστικής για την παράδοση δεμάτων, ενδέχεται να ισχύουν άλλες κατευθυντήριες γραμμές για τις ανεξάρτητες εταιρείες.

Το “προσωπικό διανομής της DPD επιτρέπεται επίσης να δέχεται φιλοδώρημα”, λέει ο Sebastian Zeh της DPD Γερμανίας στο t-online.

Εδώ οι παραλήπτες μπορούν ακόμη και να δωρίσουν ένα ψηφιακό φιλοδώρημα. Η πληρωμή γίνεται μέσω PayPal. Το μέγιστο ποσό είναι 9,50 ευρώ.

Οι συνέπειες της εργατικής νομοθεσίας ελλοχεύουν

Ωστόσο, οι υπάλληλοι του δήμου στη Νυρεμβέργη απαγορεύεται γενικά να δέχονται δώρα. Οι χαμηλής αξίας εξυπηρετήσεις, όπως τα μικρά φιλοδωρήματα, είναι, ωστόσο, αποδεκτές σε λογικά ποσά κατά την περίοδο των Χριστουγέννων.

Οι καταναλωτές θα πρέπει πάντα να ρωτούν τις δημόσιες εταιρείες για τα επιμέρους όρια αξίας, λέει η Linda Kaiser, αναπληρώτρια πρόεδρος της γερμανικής Knigge Society στην Deutsche Presse-Agentur.

Εάν ένας διανομέας δέχεται δώρα εκτός αυτών των ορίων, πρέπει να αναμένει συνέπειες βάσει της εργατικής νομοθεσίας. Στη συνέχεια μπορεί να λάβουν προειδοποίηση ή ακόμη και να απολυθούν.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης