Γερμανία: Πόσο θα κοστίσει το πλαφόν στην τιμή αερίου και ηλεκτρικού

Η γερμανική κυβέρνηση θα διαθέσει συνολικά 83,3 δισεκατομμύρια ευρώ για την ανακούφιση πολιτών και επιχειρήσεων με το εθνικό «φρένο» στις ανατιμήσεις φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας που θα εφαρμοστούν την επόμενη χρονιά.

Ο υπουργός Οικονομικών Κρίστιαν Λίντνερ (FDP) έστειλε στην Επιτροπή Προϋπολογισμού της Ομοσπονδιακής Βουλής τις προτάσεις του για την αξιοποίηση κονδυλίων από το πακέτο των 200 δισεκατομμυρίων ευρώ που αποφάσισε να διαθέσει η κυβέρνηση.

Για το 2023, σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου Reuters, σχεδιάζεται να διατεθούν 40,3 δισεκατομμύρια ευρώ για μέτρα ανακούφισης για το φυσικό αέριο και την τηλεθέρμανση.

Προβλέπονται επίσης 43 δισ. ευρώ ως «ρευστότητα και επιδοτήσεις για το «φρένο» στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος».

Από αυτά, έως και 13 δισεκατομμύρια ευρώ θα μπορούσαν να καταβληθούν ως επιχορηγήσεις και ενδιάμεση χρηματοδότηση για τη σταθεροποίηση των τελών του δικτύου.

Το Ταμείο Οικονομικής Σταθεροποίησης (WSF), όπως ονομάζεται το πακέτο ανακούφισης των 200 δισεκατομμυρίων ευρώ έχει ήδη εγκριθεί από τα νομοθετικά όργανα της Γερμανίας, Ομοσπονδιακή Βουλή και το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο των κρατιδίων.

Θα χρηματοδοτηθεί με εφάπαξ δανεισμό 200 δισ. ευρώ εκτός του τακτικού προϋπολογισμού.

Από το Ταμείο αυτό θα χρηματοδοτηθεί και η χρηματοδότηση της κρατικοποίησης της εταιρίας Uniper, βασικού προμηθευτή φυσικού αερίου, που θα κοστίσει 15,2 δισεκατομμύρια ευρώ, όπως επίσης και οι επιβαρύνσεις για νοσοκομεία και ιδρύματα περίθαλψης.

Πηγή: Γιώργος Παππάς | ΕΡΤ NEWS

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.