Γερμανία: Πόσοι εμβολιασμοί την ημέρα θα φέρουν ανοσία αγέλης

Ο οικονομολόγος (της) υγείας κ. Αξελ Όλαφ Κερν εκτιμά ότι πρέπει να εμβολιάζονται κατά της Covid-19 καθημερινά στη Γερμανία 180.000 άτομα. Ώστε να επιτευχθεί στο τέλος του 2021 η ανοσία της αγέλης.

«Με τον ρυθμό αυτό των εμβολιασμών. Δηλαδή των 180.000 καθημερινά, θα μπορούσε μέχρι το τέλος του επόμενου έτους να έχει εμβολιαστεί το 80% του πληθυσμού. Και να επιτευχθεί έτσι η ανοσία της αγέλης στη Γερμανία», δήλωσε ο κ. Κερν στην ελβετική ηλεκτρονική πύλη ειδήσεων «Watson».

Ο καθηγητής Οικονομικών (της) Υγείας στο Πανεπιστήμιο του Ράβεσμπουργκ-Βαϊνγκάρτεν εκτιμά ότι το κόστος του εμβολιασμού για ολόκληρο τον γερμανικό πληθυσμό θα ανέλθει με τα σημερινά δεδομένα σε συνολικά 4,5 δισεκατομμύρια ευρώ.

Αναφορικά με την πρόταση πολιτικών των κομμάτων της Αριστεράς (Die Linke) και των Φιλελευθέρων (FDP) να επιταχυνθεί η παραγωγή εμβολίων με τη χορήγηση αδειών και σε άλλους κατασκευαστές (πλην της BioNtech), ο κ. Kερν είπε ότι «πρέπει πρώτα να διευκρινιστεί ποιες εταιρείες διαθέτουν την τεχνογνωσία για την παραγωγή του εμβολίου mRNA».

Σύμφωνα με τον καθηγητή, η χορήγηση της άδειας θα είναι προς το συμφέρον της αρχικής εταιρείας παραγωγής του εμβολίου (BioNTech). «Κατά βάσιν η αρχική εταιρεία θα πρέπει να ενδιαφέρεται να επεκτείνει την παραγωγή μέσω αδειοδότησης εάν δεν μπορεί να παραγάγει η ίδια την απαιτούμενη ποσότητα εμβολίου», πρόσθεσε.

Σχετικά με το πόσο γρήγορα μπορούν να αρθούν τα μέτρα προστασίας για τον κορονοϊό, ο εμπειρογνώμονας ήταν σχετικά αισιόδοξος. «Οι περιορισμοί στις ελευθερίες θα πρέπει να μπορούν να αρθούν πολύ γρήγορα εάν εμβολιαστούν οι ομάδες κινδύνου. Ωστόσο, οι προφυλάξεις υγιεινής πρέπει να διατηρηθούν», τόνισε.

Όλα τα νέα για τον Covid-19 ΕΔΩ!

Στήριξε την προσπάθεια μας, μπορείς!

Εσύ, το ελληνικό κοινό της Ομογένειας, είσαι η δύναμή μας. Αρκεί ένα μονάχα κλικ για να στηρίξεις την προσπάθεια μας.

Μπες στη σελίδα μας στο Facebook, κάνε Like και ενημερώσου για όλα όσα σε αφορούν, πάντα στην μητρική μας γλώσσα, τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.