Η Γερμανία έχει μεγάλες ποσότητες αερίου αλλά δεν θέλει να το βγάλει

Η Γερμανία έχει δικό της φυσικό αέριο αλλά δεν θέλει να το βγάλει για αυτό δεν κόβει το ρωσικό φυσικό αέριο.

Ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας και υπουργός Οικονομικών, Ρόμπερτ Χάμπεκ, αρνήθηκε ότι η Γερμανία θα εξορύξει σχιστολιθικό αέριο και θα αρνηθεί το ρωσικό φυσικό αέριο.

Ο Ρόμπερτ Χάμπεκ σε συνέντευξή του στην Frankfurter Allgemeine αρνήθηκε ότι η Γερμανία σχεδιάζει την εξόρυξη σχιστολιθικού φυσικού αερίου, καθώς όπως είπε, αυτό θα είχε αρνητικές συνέπειες για το περιβάλλον.

«Ένα άμεσο εμπάργκο αερίου θα θέσει σε κίνδυνο την κοινωνική τάξη στη Γερμανία», εξήγησε ο Γερμανός αντικαγκελάριος.

Ο Ρόμπερτ Χάμπεκ πρόσθεσε ότι η Γερμανία διαθέτει μεγάλα αποθέματα σχιστολιθικού αερίου, αλλά η εξόρυξή του απαιτεί υδραυλική ρωγμή πράγμα που είναι «δύσκολο βάσει του νόμου περί υδάτινων πόρων».

«Αυτή η μέθοδος εξόρυξης μπορεί να έχει αρνητικές συνέπειες για το περιβάλλον. Τώρα δεν έχουμε καμία επιχείρηση πρόθυμη να το κάνει αυτό», κατέληξε.

Την ίδια ώρα και ενώ ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει εκτοξεύσει τα κόστη σε πετρέλαια, βενζίνες και φυσικό αέριο, στην Τουρκία λένε ότι βρήκαν φυσικό αέριο που θα καλύπτει τις ανάγκες όλης της χώρας.

Ο Διευθυντής Ανάπτυξης του Πεδίου Αερίου Sakarya, Tolga Demir, ενημέρωσε ότι οι αγωγοί φυσικού αερίου που θα μεταφέρουν το φυσικό αέριο της Μαύρης Θάλασσας θα αρχίσουν να τοποθετούνται στην επιφάνεια στις αρχές Ιουνίου.

Πηγή: SPORtime

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.