Η Γερμανία πούλησε το τελευταίο 20% των μετοχών της Lufthansa

Η γερμανική κυβέρνηση πούλησε το μερίδιο 20% που διακρατούσε στη Lufthansa, το οποίο είχε αποκτήσει κατά τη διάρκεια των lockdown.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της γερμανικής κυβέρνησης, το εναπομείναν μερίδιο πουλήθηκε σε διεθνείς επενδυτές μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης ύψους 455 εκατ. ευρώ.

Συνολικά, από την πώληση των μετοχών, το κρατικό ταμείο συγκέντρωσε 1,07 δισ. ευρώ, αποσπώντας κέρδη ύψους 760 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με το Bloomberg, ο Klaus-Michael Kuehne, ο πλουσιότερος άνδρας της Γερμανίας, ενδέχεται να συγκαταλέγεται στους αγοραστές, καθώς πριν από μερικές ημέρες είχε δηλώσει πως ήθελε να αποκτήσει περισσότερες μετοχές.

Ο δισεκατομμυριούχος σκοπεύει να αυξήσει περαιτέρω το μερίδιό του (της τάξης του 15,01%) στην εταιρεία.

Υπενθυμίζεται ότι το κρατικό ταμείο οικονομικής σταθεροποίησης (WSF) της χώρας είχε αποτρέψει την πτώχευση του γερμανικού αερομεταφορέα, διοχετεύοντας πακέτο στήριξης ύψους 9 δισ. ευρώ.

Ωστόσο, σταδιακά μείωσε το μερίδιό του στην αεροπορική, με στόχο να το ρευστοποιήσει πλήρως μέχρι τον Οκτώβριο του 2023.

«Το πακέτο στήριξης της κυβέρνησης βοήθησε επιτυχώς την επιχείρηση να επιβιώσει από την κρίση», σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.