Γερμανία: Πράσινο φως για πυρομαχικά σε drones

Την συμφωνία για αγορά πυρομαχικών αξίας 152 εκατ. ευρώ από ισραηλινή εταιρεία ενέκρινε η γερμανική κυβέρνηση, ώστε να οπλίσει στρατιωτικά drones.

Η απόφαση ελήφθη στο πλαίσιο μίας γενικότερης αλλαγής προτεραιοτήτων στην πολιτική άμυνας της Γερμανίας με αφορμή την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Υπενθυμίζεται ενδεικτικά πως στο τέλος Φεβρουαρίου, δηλαδή τις πρώτες ημέρες του πολέμου, ο Γερμανός Καγκελάριος Όλαφ Σολτς ανακοίνωσε ότι οι δαπάνες για την άμυνα θα αυξηθούν τουλάχιστον στο 2% του γερμανικού ΑΕΠ, δηλαδή στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριάντα ετών.

Επίσης, αναμένεται ότι θα διοχετευθούν 100 δισ. ευρώ στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας για τον εκσυγχρονισμό του εξοπλισμού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο γερμανικός στρατός ζητά επί χρόνια τον οπλισμό των drones, ώστε να προστατεύονται οι στρατιώτες κατά την διάρκεια αποστολών, αλλά και την θωράκιση στρατιωτικών κονβόι σε επικίνδυνες περιοχές.

Μέχρι στιγμής τα drones αξιοποιούνταν για παρατήρηση και αναγνώριση.

Σήμερα όμως, οι βουλευτές στην επιτροπή αμύνης στην Κάτω Βουλή της Γερμανίας ενέκριναν το αίτημα για αγορά 140 πυραύλων, που θα οπλίσουν drones τύπου Heron-TP drones, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Bloomberg.

60 πύραυλοι προορίζονται για την φάση της εκπαίδευσης και 80 για πιθανή χρήση σε μάχη. Η συμφωνία για αγορά πυρομαχικών θα πραγματοποιηθεί με την κρατική ισραηλινή εταιρεία Rafael Advanced Defense Systems.

Η ίδια απόφαση αναμένεται να εγκριθεί από την επιτροπή προϋπολογισμού αργότερα μέσα στην ημέρα. Για την χρήση των πυρομαχικών σε πεδίο μάχης πρέπει να ληφθεί σαφής έγκριση από το γερμανικό κοινοβούλιο.

Αξίζει να σημειωθεί πως αύριο αναμένεται να εγκριθούν τα προσχέδια για την διοχέτευση των πρώτων 2,4 δισ. ευρώ εκ των 100 δισ. που προορίζονται για τις ένοπλες δυνάμεις στη Γερμανία.

Πηγή: moneyreview.gr | Με πληροφορίες από Bloomberg | Φωτογραφία αρχείου

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.