Γερμανία: Πράσινο φως για το σύστημα ημι-αυτόνομης οδήγησης της Mercedes

Έγκριση από την υπηρεσία μεταφορών της Γερμανίας έλαβε το Drive Pilot της Mercedes-Benz, σύστημα ημι-αυτόνομης οδήγησης που ξεκουράζει τους οδηγούς στο μποτιλιάρισμα και στους ανοιχτούς αυτοκινητόδρομους.

Το πράσινο φως της Ομοσπονδιακής Αρχής Μηχανοκίνητων Μεταφορών (KBA) ανοίγει το δρόμο για τη διάθεση του συστήματος διεθνώς, αναφέρει το Reuters.

Σε πρώτη φάση, η έγκριση επιτρέπει στη Mercedes, θυγατρική της Daimler AG, να προσφέρει το Drive Pilot στα μοντέλα S-Class που θα πουληθούν στη γερμανική αγορά το πρώτο εξάμηνο του 2022.

Το Drive Pilot αναλαμβάνει τον χειρισμό του οχήματος σε δρόμους με διπλή διαγράμμιση και επιτρέπει στον οδηγό να ασχοληθεί με άλλες δραστηριότητες. Σε περίπτωση κινδύνου, το σύστημα ειδοποιεί τον οδηγό να ανακτήσει τον έλεγχο.

Ανάλογα συστήματα αυτοματοποίησης «Επιπέδου 3» επιτρέπονται από το 2017 στη Γερμανία.

Σύμφωνα με τη Mercedes, η χώρα προσφέρει πάνω από 13.000 χιλιόμετρα αυτοκινητοδρόμων κατάλληλων για τo DrivePilot.

H ΚΒΑ ενέκρινε το σύστημα με βάση τις τεχνικές προδιαγραφές του ΟΗΕ, ωστόσο απαιτούνται νομοθετικές ρυθμίσεις σε κάθε χώρα σχετικά με το πού και το πώς μπορούν επιτρέπεται η αυτόνομη οδήγηση, καθώς και για θέματα απόδοσης ευθύνης σε περίπτωση ατυχήματος.

Το Drive Pilot εγκρίθηκε στη Γερμανία για ταχύτητες μέχρι 60 χλμ/ώρα. Η KBA δεν έχει αποφασίσει ακόμα αν θα του δώσει άδεια για ταχύτητες μέχρι 130 χλμ.ώρα, ή αν θα εγκρίνει και τον βοηθό αλλαγής λωρίδας που αυτοματοποιεί τις προσπεράσεις.

Πηγή: in.gr

Υποστήριξε το GRland.info

Βοήθησε την συντακτική μας ομάδα να προσφέρει έγκαιρα και έγκυρα ενημερωτικά άρθρα στην ελληνική γλώσσα. Γίνε συνδρομητής με 4,99 τον μήνα! Περισσότερα, ΕΔΩ

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.