Γερμανία: «Πρέπει να προσεγγίσουμε τους σκεπτικιστές του εμβολιασμού»

Ο ρυθμός των εμβολιασμών μειώνεται στη Γερμανία. Επτά μήνες μετά την έναρξη των εμβολιασμών, ούτε καν οι μισοί Γερμανοί έχουν εμβολιαστεί πλήρως. Μεταξύ των μη εμβολιασμένων συμπεριλαμβάνονται όχι μόνο δεδηλωμένοι αντίπαλοι, αλλά και άτομα με αμφιβολίες, φόβους καθώς επίσης και άτομα πιεσμένα.

Η πρόεδρος του ιστορικού Ιατρικού Συλλόγου «Marburger Bund», Σουζάνε Γιόνα προτείνει μια προσαρμοσμένη σε αυτούς τους ανθρώπους επικοινωνία και την προσέγγισή τους ακόμα και από την τοπική αυτοδιοίκηση.

Προκειμένου να αποφασίσουν περισσότερα άτομα να εμβολιαστούν, οι πληροφορίες και οι προσφορές εμβολιασμού πρέπει να είναι εύκολα προσβάσιμες, δηλαδή κατανοητές και διαθέσιμες για όλους: «Νομίζω ότι θα πρέπει συχνά να οπτικοποιούμε τις πληροφορίες.

Γνωρίζουμε επίσης ότι ορισμένα άτομα, ας πούμε, ότι βρίσκονται μέσα σε μια φούσκα επικοινωνίας και εμπιστεύονται μόνο εκείνους που επικοινωνούν τις δικές τους ανησυχίες. Εκτός τούτων, οι δήμοι και οι κοινότητες θα πρέπει να αρχίσουν να προσεγγίζουν τους πολίτες για τον εμβολιασμό».

Σύμφωνα με την Γιόνα, αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να αυξηθεί η ταχύτητα των εμβολιασμών και να προστατευθούν οι πολίτες από σοβαρές ασθένειες και την μακροχρόνια covid (long Covid).

Πηγή: iefimerida.gr

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.