Γερμανία: Προειδοποίηση για αύξηση της παιδικής φτώχειας

Ο πληθωρισμός και η οικονομική κρίση έπληξαν ιδιαίτερα σκληρά τις οικογένειες με λίγα χρήματα. Ο Γερμανικός Σύνδεσμος για την Προστασία του Παιδιού αναμένει ότι η κατάσταση θα επιδεινωθεί το επόμενο έτος και ζητά περισσότερη στήριξη από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

Ο Γερμανικός Σύνδεσμος για την Προστασία του Παιδιού προειδοποίησε για αύξηση της παιδικής φτώχειας το επόμενο έτος λόγω των αυξήσεων των τιμών και της οικονομικής κρίσης.

Αυτό έχει ήδη επιδεινωθεί εδώ και χρόνια και θα γίνει ακόμη χειρότερο λόγω των οικονομικών συνεπειών του πολέμου στην Ουκρανία, δήλωσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Προστασίας του Παιδιού, Heinz Hilgers, στις εφημερίδες “Stuttgarter Zeitung” και “Stuttgarter Nachrichten”.

Το πρότυπο ποσοστό εισοδήματος του πολίτη δεν είναι αρκετό

“Ο πληθωρισμός πλήττει ιδιαίτερα σκληρά τις οικογένειες με λίγα χρήματα”, δήλωσε ο Hilgers. Είναι “προβλέψιμο ότι οι οικογένειες με παιδιά δεν θα τα βγάλουν πέρα με τα κανονικά ποσοστά του εισοδήματος του πολίτη το επόμενο έτος”.

Εάν οι πολιτικοί δεν μπορούν να αποφασίσουν να αυξήσουν τα κανονικά ποσοστά, πρέπει να αποφασίσουν γρήγορα για πρόσθετη βοήθεια για τις οικογένειες με βασική ασφάλεια και χαμηλά εισοδήματα”, απαίτησε ο ακτιβιστής για την προστασία των παιδιών.

“Ο Χίλγκερς ζήτησε πιο άμεσα συμπληρώματα για τα παιδιά το επόμενο έτος. Η πολιτική δεν πρέπει να αφήνει οικογένειες που έχουν ανάγκη να κρέμονται.

Επανέλαβε επίσης την έκκλησή του για την ταχεία υλοποίηση των σχεδίων του συνασπισμού των “φανάριων” για ένα βασικό επίδομα για τα παιδιά.

Απαιτείται κατώτατος μισθός τουλάχιστον 13 ευρώ

Όσον αφορά τους χαμηλόμισθους, είπε ότι η πρόσφατη αύξηση του κατώτατου μισθού εξασφάλισε ότι το οικονομικό κραχ δεν ήταν τόσο άσχημο για τους ανθρώπους με χαμηλά εισοδήματα σε δύσκολους καιρούς.

Ωστόσο, είπε, πρέπει να αυξηθεί ξανά γρήγορα λόγω του πληθωρισμού – τουλάχιστον στα 13 ευρώ, καλύτερα στα 14 ευρώ.

“Αυτό θα βοηθούσε να διασφαλιστεί ότι λιγότερες οικογένειες θα βρίσκονται σε συνθήκες φτώχειας”.

Επί του παρόντος, ο κατώτατος μισθός είναι 12 ευρώ.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίεςΕιδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.