Η Γερμανία εξέδωσε προειδοποίηση κατά της χρήσης ρωσικού anti-virus

Η υπηρεσία κυβερνοασφάλειας της Γερμανίας τάσσεται κατά της χρήσης αντιικού λογισμικού από τη ρωσική εταιρεία Kaspersky.

Η γερμανική υπηρεσία κυβερνοασφάλειας συνιστά στα άτομα που χρησιμοποιούν αντιικό λογισμικό της ρωσικής εταιρείας Kaspersky, να προτιμήσουν κάποια άλλη εναλλακτική λύση, λόγω των πιθανών ηλεκτρονικών επιθέσεων.

Συγκεκριμένα, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία για την Ασφάλεια Πληροφοριών (BSI) εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία δεν κατηγόρησε την εταιρεία, αλλά

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε, το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ασφάλειας Πληροφοριών (BSI) δεν κατηγόρησε την εταιρεία για ύποπτη δραστηριότητα, αναφέρθηκε όμως στη ρωσική επιθετικότητα.

“Οι Ρώσοι κατασκευαστές πληροφοριακών συστημάτων μπορούν να πραγματοποιήσουν επιθετικές ενέργειες οι ίδιοι, ή να υποχρεωθούν να στοχοποιήσουν συστήματα παρά τη θέλησή τους, ή να πέσουν θύματα κατασκοπείας από κυβερνοεπιθέσεις, ή να γίνουν αντικείμενο κατάχρησης ως εργαλεία για επιθέσεις εναντίον των πελατών τους» προειδοποίησε η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία για την Ασφάλεια Πληροφοριών (BSI).

Συγκεκριμένα, η BSI συνιστά την αντικατάσταση των προϊόντων προστασίας από ιούς της εταιρείας Kaspersky με άλλες εναλλακτικές λύσεις, αλλά με προσεκτικό τρόπο, ώστε να αποφευχθεί το ενδεχόμενο να εισέλθουν ιοί στο σύστημα.

Πηγή: news247

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.