Γερμανία: Προειδοποιητικές απεργίες της Lufthansa την Τετάρτη

Όσοι έχουν κλείσει πτήση για την Τετάρτη θα πρέπει να κάνουν υπομονή: το συνδικάτο Verdi καλεί σε προειδοποιητικές απεργίες της Lufthansa σε όλη τη Γερμανία. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε διαταραχές της εναέριας κυκλοφορίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του BR, η δράση θα ξεκινήσει στις 3.35 π.μ. και θα ολοκληρωθεί στις 6 π.μ. της Πέμπτης.

Διαταραχές στην εναέρια κυκλοφορία

Επηρεάζονται οι επίγειες υπηρεσίες της αεροπορικής εταιρείας, και στην τοποθεσία του Μονάχου, η Lufthansa Technik, η Lufthansa Cargo και ορισμένοι πάροχοι υπηρεσιών.

Το προσωπικό εδάφους περιλαμβάνει τεχνικούς και λογιστές, καθώς και προσωπικό check-in, χωρίς τις υπηρεσίες του οποίου τα αεροπλάνα δεν μπορούν να απογειωθούν.

Σύμφωνα με το Verdi της Βαυαρίας, η προειδοποιητική απεργία μπορεί να οδηγήσει σε διαταραχές στην εναέρια κυκλοφορία.

Το συνδικάτο είχε απορρίψει μια πρώτη προσφορά μισθών από τη Lufthansa, αλλά συμφώνησε να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις στις 3 και 4 Αυγούστου.

Σύμφωνα με το συνδικάτο, η εταιρεία είχε προσφέρει σταθερά ποσά και μια συνιστώσα που εξαρτάται από την απόδοση για περίοδο 18 μηνών.

Το συνδικάτο, από την άλλη πλευρά, απαιτεί 9,5% περισσότερα χρήματα στα μισθολόγια με δωδεκάμηνη διάρκεια. Σε περίπτωση δωδεκάμηνης διάρκειας, θα επωφεληθούν ιδιαίτερα οι χαμηλότερες μισθολογικές ομάδες.

Η αύξηση των μισθών θα πρέπει να ανέρχεται σε τουλάχιστον 350 ευρώ και επιπλέον όλα τα ωρομίσθια θα πρέπει να διαφοροποιούνται σαφώς από το νόμιμο κατώτατο μισθό, ο οποίος θα αυξηθεί σε δώδεκα ευρώ την ώρα τον Οκτώβριο.

Verdi: Οι εργαζόμενοι είναι καταπονημένοι

Λόγω της υπερκόπωσης, του υψηλού πληθωρισμού και της θυσίας μισθών επί τρία χρόνια, δικαιολογούνται σημαντικές αυξήσεις μισθών, είχε εξηγήσει η διαπραγματευτής Christine Behle.

Είναι αντιπρόεδρος του Verdi και αναπληρώτρια πρόεδρος του εποπτικού συμβουλίου της Lufthansa. Η κατάσταση στα αεροδρόμια κλιμακώνεται, δήλωσε η Behle.

Η υπερκόπωση των εργαζομένων λόγω της σημαντικής έλλειψης προσωπικού, ο υψηλός πληθωρισμός και η τριετής θυσία των μισθών έθεταν τους εργαζόμενους υπό όλο και μεγαλύτερη πίεση. Πολλοί είχαν, επομένως, εγκαταλείψει εν τω μεταξύ τις δουλειές τους.

Η ίδια η Lufthansa θα μπορούσε να αναγκαστεί από τις ενέργειες να ακυρώσει περισσότερες πτήσεις – σύμφωνα με το Verdi.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.