Γερμανία: Προς σφαγή 14.000 γαλοπούλες λόγω της γρίπης των πτηνών

Οι αρχές του Βρανδεμβούργου στη Γερμανία έδωσαν εντολή για σφαγή περίπου 14.000 γαλοπούλες μετά τον εντοπισμό μιας τρίτης εστίας της γρίπης των πτηνών.

Το στέλεχος H5N8 της γρίπης των πτηνών εντοπίστηκε σε γαλοπούλες σε αγρόκτημα στην περιοχή Ούκερμαρκ στη Γερμανία. Όπως διευκρινίζει σε ανακοίνωσή της η κυβέρνηση του Βρανδεμβούργου.

Τους τελευταίους μήνες έχουν αναφερθεί εστίες της γρίπης των πτηνών στη Γερμανία και αλλού στην Ευρώπη. Πιστεύεται ότι η νόσος εξαπλώνεται από άγρια πτηνά.

Η Σουηδία σχεδίαζε να σφαγιάσει περίπου 1,3 εκατομμύρια πουλερικά μετά τον εντοπισμό γρίπης των πτηνών σε αγρόκτημα στη χώρα, σύμφωνα με ανακοίνωση που είχε εκδώσει στις 25 Ιανουαρίου το σουηδικό Συμβούλιο Γεωργίας.

Ο κίνδυνος για τη μετάδοση της νόσου στον άνθρωπο θεωρείται χαμηλός. Προηγούμενα ξεσπάσματα της γρίπης των πτηνών σε μονάδες εκτροφής πουλερικών είχαν ως αποτέλεσμα να εφαρμοστούν εκτενή προγράμματα σφαγής των ζώων ώστε να περιοριστεί η εξάπλωση της νόσου.

Στήριξε την προσπάθεια μας, μπορείς!

Εσύ, το ελληνικό κοινό της Ομογένειας, είσαι η δύναμή μας. Αρκεί ένα μονάχα κλικ για να στηρίξεις την προσπάθεια μας. Γίνε μέλος στην σελίδα μας στο Facebook, κάνε Like και ενημερώσου.

Μείνε συντονισμένος σε εμάς για έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο GRland.info

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.