Γερμανία: Προς υποχρεωτική διάθεση self-tests σε υπαλλήλους εταιριών

Εντός της Δευτέρας η ομοσπονδιακή κυβέρνηση στη Γερμανία θα αποφασίσει αν υποχρεώσει τις εταιρίες να διαθέτουν συσκευές αυτοδιάγνωσης (self-tests) υπαλλήλους τους.

Όπως ανέφερε κυβερνητικός εκπρόσωπος στο Βερολίνο το πρωί της Δευτέρας, η κυβέρνηση θα ανακοινώσει το απόγευμα εάν θα καταστήσει υποχρεωτική την προσφορά απλών τεστ αυτοδιάγνωσης του κορωνοϊού στο προσωπικό της.

Τα self-tests, η δωρεάν διάθεση των οποίων καθιερώθηκε πρώτα στην Ελλάδα, στην εκπαιδευτική κοινότητα, και θα επεκταθεί σιγά σιγά και στον γενικό πληθυσμό, είναι πλέον διαθέσιμα σε πολλές χώρες και η αξιοπιστία τους πείθει τo ένα κράτος μετά το άλλο να τα εμπιστευθεί με σκοπό τον αποτελεσματικό έλεγχο της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Κατόπιν κρατικής έγκρισης, τρεις εταιρίες στη Γερμανία έχουν αρχίσει από τον Φεβρουάριο να διαθέτουν έναντι αντιτίμου τα self-tests στη χώρα ακόμη και μέσω σούπερ μάρκετ, χωρίς τη διάσταση της ελληνικής πρωτοβουλίας για δωρεάν διάθεση στον κόσμο.

Τυχόν υποχρεωτική χρήση των τεστ από τους υπαλλήλους εταιριών αναμένεται να διευκολύνει το άνοιγμα της οικονομίας στη Γερμανία, που ταλαιπωρείται από το νέο κύμα της πανδημίας.

Τη Δευτέρα η Γερμανία ανακοίνωσε 13.245 νέα κρούσματα κορωνοϊού κατά το τελευταίο 24ωρο, με άλλους 99 νεκρούς που φέρνουν το σύνολο των θυμάτων στη χώρα στα 78.452.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Πώς θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ.

Διαβάστε ακόμα στο GRland.info:

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.