Γερμανία: Προσφορές τέλος στα τουριστικά πακέτα

Ο τουρισμός φέτος θα έχει τα πάντα, όπως εκτιμούν Γερμανοί ειδικοί, εκτός πάντως από προσφορές. Ούτε ο συνεχώς κλιμακούμενος πληθωρισμός ούτε η γενικότερη αβεβαιότητα για τον πόλεμο στην Ουκρανία περιορίζουν, μέχρι στιγμής, τη ζήτηση για περισσότερα ταξίδια αυτό το καλοκαίρι, όπως αναφέρει σε σχετικό δημοσίευμά της η Deutsche Welle.

Οι εταιρείες ταξιδίων καταγράφουν φέτος περισσότερες κρατήσεις, που πλησιάζουν στα επίπεδα προ πανδημίας. Φαίνεται μάλιστα ότι πολλοί ταξιδιώτες δεν διστάζουν να πληρώσουν κάτι παραπάνω αυτό το καλοκαίρι.

Η TUI, ο μεγαλύτερος τουριστικός όμιλος στον κόσμο, σημειώνει ότι όλο και περισσότερος κόσμος κλείνει ταξιδιωτικά πακέτα για περισσότερες ημέρες ή σε πιο πολυτελή ξενοδοχεία.

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα αγοράς της ιδιωτικής εταιρείας GfK, το 69% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι αυτό το καλοκαίρι «θέλει οπωσδήποτε» να πάει διακοπές.

Κανόνες Covid-19: Τι ισχύει όταν ταξιδεύετε στη Γερμανία;

«Έπειτα από μακρά αποχή, οι Γερμανοί αισθάνονται έντονη την επιθυμία για ξεχωριστές διακοπές αυτό το καλοκαίρι», λέει ο Νόρμπερτ Φίμπιγκ, πρόεδρος της Ένωσης Γερμανών Ταξιδιωτικών Πρακτόρων (DRV) στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA).

Μήπως όμως υπάρξουν ανατιμήσεις της τελευταίας στιγμής; Πολλοί έχουν αγοράσει τα τουριστικά πακέτα τους από νωρίς και σε αυτές τις περιπτώσεις λογικά δεν αναμένονται αυξήσεις.

Ωστόσο, διαφορετικά είναι τα πράγματα για όσους δεν έχουν κάνει ακόμη κράτηση, ελπίζοντας σε εκπτώσεις ή προσφορές της τελευταίας στιγμής.

Ο Φριτς Γιούσεν, επικεφαλής της TUI, θεωρεί ότι φέτος δεν θα εμφανιστούν τόσο πολλές προσφορές της τελευταίας ώρας. Και αυτό παρότι ο ένας στους τρεις από εκείνους που ακόμη δεν έχουν κάνει κράτηση δηλώνει ξεκάθαρα ότι «η τιμή αποτελεί κύριο κριτήριο για την επιλογή του».

Αυτό που θεωρείται βέβαιο είναι ότι, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, τα αεροπορικά εισιτήρια θα είναι ακριβότερα αυτό το καλοκαίρι, διότι αυξάνεται συνεχώς η τιμή της κηροζίνης.

«Όταν το κόστος αυξάνεται, θα πρέπει να το μετακυλήσουμε στους πελάτες μας», επισημαίνει ο οικονομικός διευθυντής της Lufthansa Ρέμκο Στέενμπεργκεν. Παρόμοιες προβλέψεις κάνει και ο αερομεταφορέας Air France – KLM.

Από την πλευρά του, ο γενικός διευθυντής του γερμανικού τουριστικού ομίλου FTI, Ραλφ Σίλερ, λέει ότι τις πρώτες μέρες του πολέμου στην Ουκρανία οι κρατήσεις κατέγραφαν μείωση, αλλά «από τις διακοπές του Πάσχα και μέχρι το φθινόπωρο έχουν ανακάμψει και μάλιστα ξεπερνούν τα αντίστοιχα επίπεδα του 2019».

Σύμφωνα με τον Σίλερ, στην κορυφή των προτιμήσεων είναι οι μεσογειακές χώρες, όπως η Ελλάδα, η Τουρκία, η Κροατία, αλλά και η Αίγυπτος.

Αντίστοιχες εκτιμήσεις κάνει και η Alltours: «Σε πολλές ημέρες οι κρατήσεις για το καλοκαίρι ξεπερνούν κατά 40%-80% τον αντίστοιχο αριθμό κρατήσεων του 2019», δηλώνει εκπρόσωπος της εταιρείας, διαβεβαιώνοντας ότι για τις κρατήσεις που έχουν ήδη γίνει η Alltours δεν επιβάλλει αυξήσεις της τελευταίας στιγμής λόγω κηροζίνης.

«Σταθερές τιμές σε Τουρκία, Βαλεαρίδες και Καναρίους Νήσους», προβλέπει η DER Touristik. Υποστηρίζει ότι ορισμένοι από τους πιο δημοφιλείς μακρινούς και εξωτικούς προορισμούς, όπως η Ταϊλάνδη και η Καραϊβική, είναι φέτος κατά περίπου 5% φθηνότεροι από το καλοκαίρι του 2021.

Από την άλλη πλευρά, τέλος, «υπάρχει αυξημένη ζήτηση για διακοπές υψηλού επιπέδου, κυρίως σε Ελλάδα, Τουρκία και Βαλεαρίδες νήσους».

Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.