Γερμανία: Προσήλωση στο χρονοδιάγραμμα του πράσινου πιστοποιητικού

Την προσήλωση της Γερμανίας στο χρονοδιάγραμμα που προβλέπει την εισαγωγή του ψηφιακού «πράσινου πιστοποιητικού» εμβολιασμού έως την 1η Ιουνίου εξέφρασε ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις Μίχαελ Ροτ, προσερχόμενος νωρίτερα σήμερα στο Συμβούλιο Υπουργών στις Βρυξέλλες.

«Θέλουμε να συμβάλουμε με όλες μας τις δυνάμεις στην τήρηση του χρονοδιαγράμματος για το πράσινο πιστοποιητικό εμβολιασμού», δήλωσε ο κ. Ροτ και το χαρακτήρισε «φιλόδοξο», επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι «είναι προς το κοινό συμφέρον σε αυτό το θέμα η ΕΕ να πετύχει – δεν μπορούμε εδώ να δεχτούμε κενές υποσχέσεις», είπε χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά την πρόταση της αυστριακής κυβέρνησης για εισαγωγή «διορθωτικού μηχανισμού» στην διανομή εμβολίων κατά της Covid-19, ο κ. Ροτ εξέφρασε την έκπληξή του για το γεγονός ότι, όπως είπε, δημιουργήθηκε η εντύπωση ελλείμματος αλληλεγγύης.

«Έχουμε μια πολύ διαφανή διαδικασία», διαβεβαίωσε.

Ορισμένα κράτη, συμπεριλαμβανομένης της Αυστρίας, δεν εξάντλησαν το μερίδιο εμβολίων που τους αναλογεί με βάση τον πληθυσμό τους και αυτά τα εμβόλια προσφέρθηκαν σε άλλες χώρες.

«Δεν βλέπω εδώ να προκαλείται κάποια διένεξη που χρήζει θεραπείας. Προς το παρόν δεν βλέπω κανέναν λόγο αλλαγής αυτής της διαφανούς και πολύ δίκαιης διαδικασίας», πρόσθεσε ο κ. Ροτ.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Πώς θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ

Διαβάστε ακόμα στο GRland.info:

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.