Γερμανία: Προσοχή σε απατεώνες με κωδικούς κουπονιών

Ένας ηλικιωμένος πολίτης από το Gräfelfing έπεσε θύμα ενός απατεώνα. Τυχαία, η νέα απάτη ανακαλύφθηκε στο τηλέφωνο. Μία υπάλληλος τραπέζης υποψιάστηκε τι είχε συμβεί.

Ένας ηλικιωμένος πολίτης από το Gräfelfing έπεσε στα νύχια ενός απατεώνα μέσω τηλεφώνου. Και η νέα απάτη θα συνέχιζε να λειτουργεί αν δεν είχε τραβήξει την προσοχή της τραπεζικού υπαλλήλου της εμπιστοσύνης του.

Η 29χρονη ενημέρωσε την αστυνομία, αφού ο ηλικιωμένος έκανε τακτικές αναλήψεις από μεγάλα χρηματικά ποσά μέσα σε λίγες εβδομάδες ύψους αρκετών χιλιάδων ευρώ.

Και όταν η αστυνομία διεξήγε έρευνα, η απάτη αποκαλύφθηκε. Αλλά τα χρήματα έχουν χαθεί. Ο απατεώνας παραμένει προς το παρόν άγνωστος.

Πώς λειτούργησε η απάτη για τον άνδρα από το Gräfelfing;

Μια νεαρή γυναίκα επικοινώνησε μαζί του την 1η Απριλίου. Πιθανόν ο άνδρας να πίστεψε για λίγο ότι επρόκειτο για τηλεφωνική φάρσα, αλλά η άγνωστη γυναίκα κέρδισε την εμπιστοσύνη του. Του υποσχέθηκε ένα είδος τυχερού παιχνιδιού. Θα έπρεπε ωστόσο πρώτα να αγοράσει κουπόνια από το “Google Playstore”.

Στη συνέχεια, ο άνθρωπος στο τηλέφωνο έπρεπε να ξύσει τα κουπόνια, πράγμα που έκανε. Τέλος, αποκάλυψε τους κωδικούς των κουπονιών και διάβασε τους αριθμούς στη γυναίκα.

Η υπόσχεση

Μακροπρόθεσμα, ο άντρας θα έπαιρνε ένα μπόνους για αυτούς τους κωδικούς κουπονιών καθώς και τα χρήματα που επένδυσε. Και ο άνδρας από το Gräfelfing προφανώς δεν μπόρεσε να αντισταθεί σε αυτόν τον πειρασμό.

Στη συνέχεια, η γυναίκα έκανε αγορές για τον εαυτό της με αυτούς τους κωδικούς. Ποιος ή τι αγόρασε με αυτά δεν είναι σαφές μέχρι στιγμής.

Οι υπάλληλοι διεξάγουν έρευνα – και προειδοποιούν: “Μην αφήνετε τον εαυτό σας να τίθεται υπό πίεση στο τηλέφωνο, μην προχωράτε σε οικονομική προκαταβολή”.

Όποιος δεν είναι σίγουρος, θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να επικοινωνεί πρώτα με την αστυνομία (τηλέφωνο: 110).

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.