Γερμανία – Προσομοίωση επιστημόνων: Το 4ο κύμα θα έρθει νωρίτερα

Με βάση ενός μοντέλου, μια ομάδα επιστημόνων του Τεχνικού Πανεπιστημίου του Βερολίνου (TU) αναμένει ένα τέταρτο κύμα που δεν θα παρακάμψει ούτε τα νοσοκομεία. “Σύμφωνα με τις προσομοιώσεις μας, μια εκθετική αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο.

Αν η τρέχουσα τάση συνεχιστεί, αυτό θα ξεκινήσει ακόμη νωρίτερα και θα ενταθεί ξανά τον Οκτώβριο”, αναφέρει η νέα έκθεση της ομάδας με επικεφαλής τον ερευνητή Kai Nagel προς το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Παιδείας και Έρευνας.

Η ομάδα αξιολογεί την αύξηση των επταήμερων κρουσμάτων ως “ανησυχητική”. Μόνο αν τα εμβόλια κατά της μετάλλαξης Δέλτα είναι σημαντικά πιο αποτελεσματικά από ό,τι είναι σήμερα γνωστό ή αν επιτευχθεί ποσοστό εμβολιασμού 95 τοις εκατό, δεν θα εμφανιστεί τέταρτο κύμα στις προσομοιώσεις.

Το μοντέλο καταλήγει σε ένα τέταρτο κύμα μεταξύ των ενηλίκων “υπό όλες τις συνθήκες που επί του παρόντος φαίνονται ρεαλιστικές”. Αυτό θα ενισχυθεί με τη μετατόπιση των δραστηριοτήτων σε εσωτερικούς χώρους το φθινόπωρο.

Σύμφωνα με την έκθεση, οι προσομοιώσεις στα σχολεία δείχνουν ότι τα συστήματα εξαερισμού και η ευρεία χρήση των ταχέων τεστ ή/και των τεστ PCR θα μπορούσαν να μειώσουν τη δυναμική των λοιμώξεων.

Εάν τα μέτρα αυτά εφαρμόζονταν με συνέπεια, δεν θα ήταν απαραίτητο να κλείσουν σχολεία ή να γίνει εκ περιτροπής διδασκαλία, αναφέρεται. Ωστόσο, τα δύο ταχεία τεστ ανά εβδομάδα, που είναι σήμερα δεδομένα, δεν θεωρούνται επαρκή από τους επιστήμονες χωρίς πρόσθετα μέτρα.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.