Γερμανία: Προσωρινή η άνοδος του πληθωρισμού

Η γερμανική κυβέρνηση αναμένει ότι η πρόσφατη άνοδος του πληθωρισμού θα είναι προσωρινή καθώς αποδίδεται κυρίως σε έκτακτες συνθήκες οι οποίες θα υποχωρήσουν στις αρχές του επομένου έτους, ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομίας.

Ο ετήσιος πληθωρισμός στη Γερμανία διαμορφώθηκε σε υψηλό 13 ετών τον Ιούλιο, οδηγώντας το σωματείο των εργαζόμενων στον τομέα των υπηρεσιών Verdi να ζητήσουν άμεσα “ισχυρές αυξήσεις μισθών”.

“Δεν αναμένεται μια συνεχής αύξηση του πληθωρισμού, με βάση τα σημερινά δεδομένα” ανέφερε το υπουργείο στη μηνιαία του έκθεση.

“Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν ενδείξεις για ένα σπιράλ αυξήσεων στις μισθούς που θα μπορούσε να οδηγήσει σε μόνιμα υψηλό πληθωρισμό”.

Κύριος παράγοντας στην άνοδο του πληθωρισμού ήταν οι επιπτώσεις από την προσωρινή μείωση του ΦΠΑ στο β΄ εξάμηνο του 2020, αναφέρει το υπουργείο, προσθέτοντας ότι αναμένει ο πληθωρισμός να μειωθεί σημαντικά μόλις τελειώσουν αυτές οι επιδράσεις.

Το υπουργείο αναφέρθηκε επίσης σε οικονομία δύο ταχυτήτων, με τον τομέα των υπηρεσιών να επωφελείται από τη χαλάρωση των περιορισμών του κορονοϊού, ενώ ο κλάδος πλήττεται από τις στρεβλώσεις στην εφοδιαστική αλυσίδα.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.