Γερμανία: Πρόστιμο έως 50.000€ σε όποιον μαζεύει αυτό το φυτό

Πρόστιμο έως 50.000 ευρώ: Όποιος μαζεύει Γάλανθους (Schneeglöckchen) πρέπει να περιμένει αυστηρή ποινή στη Γερμανία

Οι Γάλανθοι είναι οι πρώτοι προάγγελοι της άνοιξης και τελούν υπό ειδική προστασία σύμφωνα με τη βαυαρική νομοθεσία περί προστασίας της φύσης.

Όποιος απλώς ξεριζώνει τα μικρά φυτά από το έδαφος πρέπει να περιμένει βαρύ πρόστιμο.

Ένας άντρας το συνειδητοποίησε οδυνηρά αυτό όταν μάζεψε το συγκεκριμένο φυτό σε ένα λιβάδι στη Βαυαρία πριν από μερικά χρόνια.

Περαστικοί τον παρατήρησαν να το κάνει και κατήγγειλαν το περιστατικό στην αστυνομία.

Οι αστυνομικοί ξεκίνησαν στη συνέχεια έρευνα και κατάφεραν να εντοπίσουν τον ένοχο μέσω του αριθμού κυκλοφορίας του αυτοκινήτου του.

Ο άντρας είχε απλώς μεταφυτέψει τους γάλανθους στον κήπο του στην Αυστρία. Έπρεπε να πληρώσει πρόστιμο για το αδίκημα αυτό.

Αυτό συμβαίνει επειδή η παράνομη συλλογή ή το ξεθάψιμο προστατευόμενων φυτών απαγορεύεται και τιμωρείται με διαφορετικά πρόστιμα ανάλογα με το ομόσπονδο κρατίδιο, σύμφωνα με τον κατάλογο των προστίμων.

Ενώ στη Βαυαρία το ελάχιστο πρόστιμο είναι 50 ευρώ, στο Αμβούργο κυμαίνεται μεταξύ 25 και 50.000 ευρώ.

Στο Βρανδεμβούργο (έως 5.000 ευρώ), στη Βρέμη (έως 20.000 ευρώ), στη Ρηνανία-Παλατινάτο (έως 10.225,84 ευρώ) και στη Θουριγγία (έως 10.000 ευρώ), η συλλογή προστατευόμενων λουλουδιών μπορεί να κοστίσει εξαιρετικά ακριβά.

Οι Γάλανθοι προστατεύονται σε όλη τη Γερμανία λόγω του χαμηλού αριθμού τους.

Αν θέλετε να έχετε τα λευκά μικρά φυτά στον κήπο σας, μπορείτε επίσης να αγοράσετε τους σπόρους από ένα κατάστημα με είδη σπιτιού ή ένα κέντρο κήπου και να τα φυτέψετε στο σπίτι – χωρίς να κινδυνεύετε με πρόστιμο.

Στην Ευρώπη, υπάρχουν αυστηροί κανονισμοί εισαγωγής για τα πρώιμα ανθισμένα φυτά, τους οποίους πρέπει να τηρούν οι καλλιεργητές και τα καταστήματα λιανικής πώλησης κήπων.

Τα γαρίφαλα, οι νάρκισσοι, οι τουλίπες και οι κρόκοι προστατεύονται επίσης. Για αυτά ισχύουν οι ίδιοι κανονισμοί όπως και για τους γάλανθους.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.