Γερμανία: Πρόταση για άνοιγμα δημοτικών σχολείων με συχνά rapid τεστ

Ο αρμόδιος για θέματα υγείας του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) Καρλ Λάουτερμπαχ βλέπει την δυνατότητα να ανοίξουν ξανά τα δημοτικά σχολεία μέσω της χρήσης γρήγορων τεστ ανίχνευσης αντιγόνου του κορονοϊού.

«Λόγω της εξάπλωσης των μεταλλάξεων του κορονοϊού, ιδίως της παραλλαγής Β117, υπάρχει υψηλότερος κίνδυνος μόλυνσης μεταξύ των παιδιών και των νέων, τα οποία μολύνονται πολύ συχνά.

Κατά το άνοιγμα των (δημοτικών) σχολείων στη Γερμανία, πρέπει να υποθέσουμε ότι περισσότερα παιδιά και νέοι θα αρρωστήσουν, κάτι που θα έχει φυσικά άμεσο αντίκτυπο στο ποσοστό μόλυνσης.

Το γρήγορο τεστ ανίχνευσης αντιγόνου είναι μια πολύ σημαντική στρατηγική άμυνας για το άνοιγμα των σχολείων στη Γερμανία. Θα ήταν σκόπιμο να χρησιμοποιηθούν τα τεστ αντιγόνου πρώτα και κύρια σε δημοτικά σχολεία ώστε αυτά να μπορέσουν να ανοίξουν.

Το τεστ από τα ίδια τα παιδιά, όχι μόνο από τους εκπαιδευτικούς, μία ή δύο φορές την εβδομάδα θα έκανε τη μεγάλη διαφορά», είπε ο Καρλ Λάουτερμπαχ, αρμόδιος για θέματα υγείας του SPD και λοιμωξιολόγος ο ίδιος, σε συνέντευξή του στο «Δικτύου Συντακτών της Γερμανίας» (Redaktionsnetzwerk Deutschland).

Επίσης, ο Λάουτερμπαχ τάχθηκε υπέρ της «τακτικής χρήσης γρήγορων τεστ ανίχνευσης αντιγόνου στις επιχειρήσεις».

Ο σοσιαλδημοκράτης πολιτικός που είναι λοιμωξιολόγος επίσης: «Δεν μπορώ να παρακολουθήσω την κριτική η οποία γίνεται κατά του εμβολίου της παρασκευάστριας εταιρείας Astrazeneca.

Σύντομα θα εργάζομαι ως γιατρός στο εμβολιαστικό κέντρο της ιδιαίτερης πατρίδας μου, του Λεβερκούζεν. Και θα εμβολιαστώ δημοσίως με το εμβόλιο αυτό. Και το εμβόλιο της Astrazeneca είναι επίσης ένα πολύτιμο, πολύ καλό εμβόλιο το οποίο προτείνουμε», τόνισε.

Μην μαθαίνεις τα νέα από την Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facbook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο GRland.info

Πως θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ.

Διαβάστε ακόμα στο GRland.info:

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.