Γερμανία: Προτεραιότητα στα τρένα για την μεταφορά ενέργειας

Η γερμανική κυβέρνηση αποφάσισε ότι στο εξής στις σιδηροδρομικές μεταφορές θα δίδεται προτεραιότητα στη μεταφορά υλικών και εξοπλισμού που χρησιμοποιείται για την παραγωγή ενέργειας, σε περίπτωση που η στάθμη των υδάτων στον Ρήνο μειωθεί περαιτέρω.

«Προκειμένου να διασφαλίσουμε την προμήθεια, πρέπει να αλλάξουμε και τις διαδρομές παράδοσης. Αυτό απαιτεί πολύ απαιτητικές διαδικασίες και μας υποχρεώνει να δώσουμε προτεραιότητα σε αυτές τις ανάγκες και σε ό,τι αφορά τις σιδηροδρομικές μετακινήσεις», δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας Ρόμπερτ Χάμπεκ και διευκρίνισε ότι o κανονισμός θα ισχύει για έξι μήνες, κατά τη διάρκεια του χειμώνα και της αυξημένης κατανάλωσης φυσικού αερίου.

Οι γερμανικοί Σιδηρόδρομοι (DB) προχωρούν ήδη στις απαραίτητες προσαρμογές, σημείωσε ο υπουργός Μεταφορών Φόλκερ Βίσινγκ.

Η στάθμη των υδάτων του Ρήνου ανέβηκε μετά τις τελευταίες βροχοπτώσεις, αλλά αναμένεται να πέσει και πάλι, καθώς προβλέπεται νέα περίοδος ξηρασίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.