Γερμανία: Πρώτες συμφωνίες στη σημερινή σύνοδο κορυφής

Η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ συζητά στη σημερινή σύνοδο κορυφής στη Γερμανία για την καταπολέμηση της πανδημίας με τους πρωθυπουργούς – μετά από πολλές διαφωνίες και ώρες διάσκεψης, οι πρώτες αποφάσεις:

Από τα τέλη Μαρτίου, οι πολίτες της Γερμανίας θα εμβολιάζονται τελικά στα ιατρεία – αυτό το μέτρο προορίζεται να αυξήσει σημαντικά το ποσοστό εμβολιασμού.

Από την επόμενη εβδομάδα, τα ομοσπονδιακά κρατίδια θα πρέπει να είναι σε θέση να αποφασίζουν με μεγαλύτερη ευελιξία σχετικά με τη σειρά εμβολιασμού.

Η εκστρατεία γρήγορων τεστ που ανακοινώθηκε από τον Υπουργό Υγείας Jens Spahn για την 1η Μαρτίου, αναβάλλεται – τουλάχιστον μέχρι τις αρχές Απριλίου.

Ο λόγος: Δεν θα υπάρχουν αρκετά τεστ διαθέσιμα τον Μάρτιο – επειδή η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δεν έχει παραγγείλει ακόμη! Μια «ειδική ομάδα» πρέπει τώρα να αναλάβει την παραγγελία.

Ο Υπουργό Υγείας Jens Spahn δήλωσε: Είναι πιθανό ότι το εμβόλιο AstraZeneca θα εγκριθεί σύντομα για άτομα άνω των 65 ετών.

Αυτό οφείλεται στα δεδομένα που έχουμε από τη Σκωτία και την Αγγλία. Η Μόνιμη Επιτροπή Εμβολιασμών βρίσκεται στο τελικό στάδιο λήψης αποφάσεων.

Ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας Markus Söder δήλωσε στη σύνοδο κορυφής πως πρέπει να υπάρχει μια θεμελιώδης αλλαγή στο πρόγραμμα εμβολιασμού στη Γερμανία. Το σύνθημα πρέπει να είναι: “Εμβολιάσετε όσο μπορείτε!”

Αυτό σημαίνει: Όλοι οι γιατροί θα πρέπει να συμμετέχουν στον εμβολιασμό (σχολείο, εταιρεία, σπίτι, ιδιωτικοί και εξειδικευμένοι γιατροί) και η άκαμπτη «γραφειοκρατία εμβολιασμού» πρέπει να πάψει να υπάρχει.

Σύμφωνα με το σχέδιο ψηφίσματος, το lockdown θα παραταθεί έως τις 28 Μαρτίου. Ωστόσο, ένα είναι σίγουρο: Οι ομοσπονδιακές και πολιτειακές κυβερνήσεις επιδιώκουν τον στόχο να επιτρέψουν τα πρώτα βήματα που πρέπει να ληφθούν.

Πολλά ανοίγματα πρέπει να συνδεθούν με εκτεταμένες προσθήκες στην εθνική στρατηγική τεστ, οι οποίες πρόκειται να εφαρμοστούν σταδιακά μέχρι τις αρχές Απριλίου.

Προκειμένου να τηρηθεί ο κίνδυνος αύξησης του αριθμού των λοιμώξεων υπό έλεγχο, οι πολίτες θα πρέπει να δικαιούνται τουλάχιστον ένα γρήγορο γρήγορο τεστ κορωνοϊού την εβδομάδα.

Από τη μία πλευρά, οι εταιρείες θα πρέπει να επιτρέπουν στους υπαλλήλους τους να κάνουν ένα τεστ μία φορά την εβδομάδα. Επιπλέον, οι πολίτες στις κοινότητές τους θα πρέπει να είναι σε θέση να υποβάλλονται σε τεστ εβδομαδιαίως,. Τα έξοδα θα βαρύνουν την ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

Από τις 8 Μαρτίου, θα ήταν δυνατόν να συναντηθεί ένα νοικοκυριό με ένα επιπλέον νοικοκυριό – έως πέντε άτομα (τα παιδιά έως 14 ετών αποκλείονται).

Επιπλέον, συζητείται ένα γενικό σχέδιο ανοίγματος, χωρισμένο σε (προς το παρόν) πέντε βήματα – το πρώτο ήταν το άνοιγμα σχολείων τον Φεβρουάριο και κομμωτηρίων.

Για άλλους κλάδους, το προσχέδιο αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο του από πότε και ποιον δείκτη επίπτωσης πρέπει να εφαρμόζονται άλλα βήματα. Για παράδειγμα για καταστήματα λιανικής, μουσεία ή αθλήματα.

Ένα από τα μεγαλύτερα σημεία σύγκρουσης είναι το ότι οι τιμές επίπτωσης πρέπει να εφαρμόζονται σε αυτούς τους κανόνες.

Ένα «φρένο έκτακτης ανάγκης» πρέπει να διασφαλίσει ότι τα περιφερειακά ανοίγματα θα αναιρούνται ξανά όταν αυξάνεται ο αριθμός των λοιμώξεων.
Επιπλέον, η υποχρέωση της τηλεργασίας όπου αυτή είναι δυνατή θα ισχύσει έως τις 30 Απριλίου.

Άσχημα τα νέα για τη γαστρονομία: Μια απόφαση για το άνοιγμα δεν θα ληφθεί μέχρι την επόμενη Διάσκεψη των Πρωθυπουργών στις 22 Μαρτίου.

Μείνετε συντονισμένοι για νεότερα!

ΖΩΝΤΑΝΑ

Γερμανία-Covid: Ζωντανά λεπτό προς λεπτό η σύνοδος κορυφής

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Πως θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.