Γερμανία: Η Προτεσταντική Εκκλησία εισάγει όριο ταχύτητας

Η Προτεσταντική Εκκλησία στη Γερμανία ζητά να θεσπιστεί ένα γενικό όριο ταχύτητας. Στο μέλλον, οι εργαζόμενοι θα πρέπει να κατεβάζουν οικειοθελώς το πόδι τους από το γκάζι.

Κατά τη σύνοδο της στο Μαγδεμβούργο, η Ευαγγελική Εκκλησία της Γερμανίας (EKD) αποφάσισε ένα όριο ταχύτητας για τις επίσημες μετακινήσεις.

Οι υπάλληλοι της Εκκλησίας θα πρέπει να τηρούν το όριο ταχύτητας των 100 χλμ/ώρα στους αυτοκινητόδρομους και των 80 χλμ/ώρα στους επαρχιακούς δρόμους για όλες τις μετακινήσεις με αυτοκίνητο σε επαγγελματικό πλαίσιο.

Επιπλέον, πρόκειται να ξεκινήσει μια εκστρατεία για μια αντίστοιχη εθελοντική δέσμευση.

Σε επίπεδο κοινωνίας στο σύνολό της, το EKD απαιτεί να υιοθετηθεί στη Γερμανία στο εγγύς μέλλον ένα γενικό όριο ταχύτητας 120 km/h.

Η αρχική πρόταση, η οποία προέβλεπε ανώτατο όριο 100 χλμ/ώρα, είχε αποτύχει μετά από αμφιλεγόμενη συζήτηση.

Η Προτεσταντική Εκκλησία θέλει να δικτυωθεί με ακτιβιστές για το κλίμα

Ένα γενικό όριο ταχύτητας στους γερμανικούς αυτοκινητόδρομους ζητείται όλο και περισσότερο από περιβαλλοντικές οργανώσεις όπως η Greenpeace ή η BUND.

Υποθέτουν ότι ένα όριο ταχύτητας θα μπορούσε να εξοικονομήσει εκατομμύρια λίτρα βενζίνης και καυσαέρια που επηρεάζουν το κλίμα ετησίως.

Ο υπουργός Μεταφορών Volker Wissing (FDP) έχει επανειλημμένα ταχθεί κατά ενός ορίου ταχύτητας, αναφερόμενος σε πιο αποτελεσματικά μέτρα προστασίας του κλίματος.

Προς το παρόν, ωστόσο, τα μέτρα που σχεδιάζει η ομοσπονδιακή κυβέρνηση στο πλαίσιο ενός επείγοντος προγράμματος προστασίας του κλίματος δεν επαρκούν για την επίτευξη των κλιματικών στόχων στον τομέα των μεταφορών.

Το τετραήμερο εκκλησιαστικό συνέδριο είχε επικεντρωθεί στο θέμα της κλιματικής αλλαγής και είχε προσκαλέσει, μεταξύ άλλων, έναν ακτιβιστή του κλίματος.

Κατά την άποψη της Anna-Nicole Heinrich, προέδρου της Συνόδου της EKD, οι προτεσταντικές κοινότητες θα πρέπει να δικτυωθούν στενότερα με το κίνημα για το κλίμα.

Ελπίζει ότι “πολλές κοινότητες” θα έρθουν σε επαφή με τα κινήματα στην περιοχή τους. Πιστεύει ότι οι κοινότητες και τα μέλη τους θα μπορούσαν να είναι ισχυροί, υποστηρικτικοί εταίροι εκεί, δήλωσε η Χάινριχ στο τέλος της συνόδου την Τετάρτη στο Μαγδεμβούργο.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.