Γερμανία: Προθεσμία στη δήλωση φόρου ακίνητης περιουσίας

Καλά νέα για τους ιδιοκτήτες ακινήτων στη Γερμανία: η προθεσμία για την υποβολή των δηλώσεων φόρου ακίνητης περιουσίας παρατάθηκε κατά τρεις μήνες σε παγγερμανικό επίπεδο.

Ενόψει του πολέμου στην Ουκρανία και της ενεργειακής κρίσης, οι άνθρωποι έχουν άλλα πράγματα να ανησυχούν.

Η είδηση αυτή αναμένεται να ανακουφίσει πολλούς ιδιοκτήτες ακινήτων στη Γερμανία

θα τους δοθεί περισσότερος χρόνος για να υποβάλουν τις δηλώσεις φόρου ακίνητης περιουσίας τους.

Η προθεσμία υποβολής θα παραταθεί σε παγγερμανικό επίπεδο από τα τέλη Οκτωβρίου έως τα τέλη Ιανουαρίου 2023. Αυτό αποφασίστηκε από τους υπουργούς Οικονομικών των ομοσπονδιακών κρατιδίων.

Παράταση της προθεσμίας για την υποβολή της δήλωσης φόρου ακίνητης περιουσίας ως απαλλαγή

Ο υπουργός Οικονομικών της Βαυαρίας Albert Füracker (CSU) εξήγησε την Πέμπτη ότι η παράταση της προθεσμίας υποβολής κατά τρεις μήνες θα ανακουφίσει σημαντικά τους πολίτες, την οικονομία και τους φορολογικούς συμβούλους.

Πριν από μια εβδομάδα, είχε ειπωθεί ότι ούτε ένας στους τρεις ιδιοκτήτες σπιτιών και διαμερισμάτων δεν είχε υποβάλει ηλεκτρονικά τα έγγραφά του.

Ο υπουργός Οικονομικών Κρίστιαν Λίντνερ (FDP) είχε υποστηρίξει την παράταση της προθεσμίας υποβολής.

“Σε αυτούς τους καιρούς, όλοι μας έχουμε άλλα και σημαντικά πράγματα να κάνουμε, άλλες και μεγαλύτερες ανησυχίες”, είχε πει ο Lindner.

Είχε ανακοινώσει ότι θα επιδιώξει συνομιλίες με τα ομόσπονδα κρατίδια για την παράταση της προθεσμίας υποβολής κατά αρκετούς μήνες. Η απόφαση εναπόκειτο στα ομόσπονδα κρατίδια.

Φόρος γης – σημαντική πηγή εσόδων για τους δήμους στη Γερμανία

Για τους γερμανικούς δήμους, ο φόρος ακίνητης περιουσίας είναι μία από τις σημαντικότερες πηγές εσόδων. Είναι ένας ετήσιος φόρος επί της ιδιοκτησίας γης και κτιρίων – αλλά ο ιδιοκτήτης μπορεί επίσης να τον μετακυλήσει στους ενοικιαστές μέσω του λογαριασμού των τελών εξυπηρέτησης.

Για τους περισσότερους ιδιοκτήτες διαμερισμάτων, πρόκειται για μερικές εκατοντάδες ευρώ ετησίως- για τους ιδιοκτήτες πολυκατοικιών, από την άλλη πλευρά, πρόκειται συχνά για τετραψήφιο ποσό.

Το πόσο φόρο ακίνητης περιουσίας θα πρέπει να πληρώσουν οι ιδιοκτήτες από το 2025 θα παραμείνει ανοιχτό για λίγο. Αυτό εξαρτάται αποφασιστικά από τους λεγόμενους συντελεστές αξιολόγησης των δήμων.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.