Γερμανία: Χορήγηση πρώτης δόσης εμβολίου κατά της ευλογιάς των πιθήκων

Για να περιοριστεί η προσβολή από τον ιό, η Μόνιμη Επιτροπή Εμβολιασμών (STIKO) λέει ότι πρέπει να χορηγηθεί καταρχάς η πρώτη δόση του σπάνιου αυτού σήμερα εμβολίου.

Η δεύτερη δόση που απαιτείται για τη βασική ανοσοποίηση θα μπορούσε να χορηγηθεί σε μεταγενέστερη ημερομηνία, όταν είναι διαθέσιμο σε επάρκεια εμβόλιο, σύμφωνα με ανακοίνωση της μόνιμης επιτροπής εμβολιασμών STIKO την Πέμπτη.

Μέχρι στιγμής (από τις 21 Ιουλίου), έχουν διαβιβαστεί από τα 16 γερμανικά κρατίδια στο Ινστιτούτο Robert Koch (RKI) 2.191 κρούσματα της ευλογιάς των πιθήκων.

Ο εμβολιασμός για την προστασία από τη μόλυνση συνιστάται ιδίως για τους άνδρες που συνευρίσκονται ερωτικά με άνδρες και αλλάζουν συχνά συντρόφους.

Η SΤΙΚΟ συνιστά επίσης τον εμβολιασμό για άτομα που είχαν στενή επαφή με μολυσμένα άτομα και για το προσωπικό ειδικών εργαστηρίων.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις του RKI, περίπου 130.000 άτομα στη Γερμανία είναι επιλέξιμα για εμβολιασμό. Επί του παρόντος, μόνο 40.000 δόσεις του εμβολίου είναι διαθέσιμες στη Γερμανία. Για το 3ο τρίμηνο του έτους έχει ανακοινωθεί η παράδοση 200.000 ακόμη δόσεων του εμβολίου.

Σύμφωνα με μελέτες, η πρώτη δόση εμβολιασμού παρέχει ήδη βασική προστασία κατά του ιού της ευλογιάς των πιθήκων, ανέφερε η Επιτροπή Εμβολιασμών.

Η δεύτερη δόση, η οποία πρέπει να χορηγείται σε διαστήματα τουλάχιστον 28 ημερών, χρησιμεύει κυρίως για την παράταση της προστασίας από τον εμβολιασμό.

Η σύσταση για αναβολή του δεύτερου εμβολιασμού αφορά τόσο τον προληπτικό εμβολιασμό όσο και τα άτομα που έχουν ήδη έρθει σε επαφή με το παθογόνο.

Το εμβόλιο Imvanex® της δανικής εταιρείας Bavarian Nordic έχει ήδη εγκριθεί στις ΗΠΑ με την ονομασία Jynneus® και στον Καναδά ως Imvamune® για την προστασία από την ευλογιά των πιθήκων- ενώ στην ΕΕ μέχρι στιγμής μόνο για την ανοσοποίηση κατά της συμβατικής (ανθρώπινης) ευλογιάς.

Ωστόσο, η Επιτροπή Φαρμάκων για Ανθρώπινη Χρήση (CHMP) του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ) εξέδωσε σήμερα Παρασκευή σύσταση για την επέκταση της άδειας κυκλοφορίας ώστε να συμπεριλάβει την ευλογιά των πιθήκων.

Πηγή: ιατροnet

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.