Γερμανία: Καταγράφηκε το πρώτο κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων σε παιδί

Στην Γερμανία εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων σε παιδί την ώρα που ειδικοί επισημαίνουν ότι τα παιδιά κάτω των πέντε ετών διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο θνησιμότητας από τη νόσο σε σύγκριση με τους ενήλικες.

Το Ινστιτούτο Robert Koch ανέφερε ότι πρόκειται για ένα τετράχρονο κοριτσάκι που ζει σε σπίτι όπου υπήρχαν δύο μολυσμένοι ενήλικες στο Πφορτζχάιμ, μια πόλη της Βάδης-Βυρτεμβέργης.

Ο τοπικός υπουργός Υγείας διευκρίνισε μιλώντας στη DW ότι το παιδί δεν είχε στενές επαφές εκτός σπιτιού και δεν εμφάνισε συμπτώματα.

Κρούσματα σε παιδιά έχουν αναφερθεί και σε ΗΠΑ, Γαλλία, Ολλανδία και Ισπανία. Παγκοσμίως, έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής 25 επίσημα κρούσματα παιδιών ηλικίας έως και τεσσάρων ετών, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Συνολικά παγκοσμίως είναι καταγεγραμμένα 31.800 κρούσματα.

Στις χώρες όπου η ευλογιά των πιθήκων δεν είναι ενδημική υπάρχουν λίγα στοιχεία για το πως επηρεάζει η νόσος τα παιδιά. Ωστόσο, βλέποντας κανείς τα στοιχεία για το πως η ευλογιά αυτή επηρεάζει τα παιδιά στην Αφρική μπορεί να δώσει μια εικόνα.

Από το 2001 έως το 2021, οι θάνατοι από ευλογιά στην Κεντρική Αφρικανική Δημοκρατία ήταν περισσότερα στα παιδιά απ’ ό,τι στους ενήλικες: 9,6% των παιδιών έναντι 5,2% των ενηλίκων κατέληξαν σύμφωνα με τον Πωλ Χάντερ, καθηγητή προστασίας της υγείας στην Ιατρική Σχολή του Norwich στη Βρετανία.

«Τα παιδιά, ειδικά κάτω των πέντε ετών, διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο σοβαρής νόσησης. Αλλά βλέπουμε πολύ χαμηλότερη συνολική θνησιμότητα στην παρούσα επιδημία και υποψιάζομαι ότι σημαντικό ρόλο παίζει η πρόσβαση στην παροχή υπηρεσιών υγείας», επισημαίνει.

Πηγή: Liberal | Φωτογραφία αρχείου

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.