Γερμανία: Πρώτοι οι Πράσινοι και η Annalena Baerbock σε δημοσκόπηση

Την πρώτη θέση καταλαμβάνουν οι Πράσινοι στην πρόθεση ψήφου, σε δημοσκόπηση του πρώτου δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού δικτύου της Γερμανίας ARD.

Παράλληλα, η συμπρόεδρος των Πρασίνων Annalena Baerbock θα ψηφιζόταν απευθείας για καγκελάριος, σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση.

Οι συγκυβερνώντες Χριστιανοδημοκράτες και Χριστιανοκοινωνιστές (CDU/ CSU) θα ελάμβαναν 23% (-4% σε σύγκριση με ανάλογη δημοσκόπηση τον Απρίλιο) και το κόμμα των Πρασίνων (Die Gruenen) θα ελάμβανε το 26% (+4%) του συνόλου των ψήφων.

Κάτι τέτοιο σημαίνει ότι τα αδελφά κόμματα για πρώτη φορά από τον Ιούλιο του 2019 χάνουν την πρώτη θέση στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων.

Το επίσης συγκυβερνών Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα (SPD) χάνει δύο ποσοστιαίες μονάδες και με το 14% των ερωτηθέντων να τους επιλέγει και βρίσκεται στην τρίτη θέση, μόλις δύο μονάδες μπροστά από το κόμμα Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD), το οποίο θα ελάμβανε 12% (+1%).

Ακολουθούν οι Φιλελεύθεροι (FDP) με 11%, οι οποίοι αυξάνουν το ποσοστό τους κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες και έτσι προηγούνται της Αριστεράς (Die Linke) η οποία θα ελάμβανε 6% (-1%).

Άλλα κόμματα θα ψήφιζε το 5%.

Υψηλή παραμένει η δυσαρέσκεια για τον κυβερνητικό συνασπισμό

Σύμφωνα με την έρευνα, η δυσαρέσκεια με τον μεγάλο συνασπισμό συντηρητικών/Σοσιαλδημοκρατών παραμένει υψηλή αν και το ποσοστό δυσαρέσκειας μειώνεται κατά 2 μονάδες: σχεδόν τα δύο τρίτα (62%) των ερωτηθέντων είναι «πολύ λίγο» ή «καθόλου ικανοποιημένο» με το έργο των συγκυβερνώντων κομμάτων.

Εάν οι Γερμανοί μπορούσαν να εκλέξουν άμεσα τον αρχηγό της κυβέρνησής τους, τότε η Πράσινη υποψήφια για την καγκελαρία Annalena Baerbock θα ελάμβανε τις περισσότερες ψήφους, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση.

Με το 28% των ψήφων, η συμπρόεδρος των Πρασίνων βρίσκεται μπροστά από τον υποψήφιο καγκελάριο του CDU και του CSU Armin Laschet και τον υποψήφιο του SPD Olaf Scholz, αφού και τους δύο θα ψήφιζε το 21% των ερωτηθέντων αντίστοιχα.

Σχεδόν το ένα τρίτο των ερωτηθέντων πάντως (το 30%) δεν ήταν σίγουροι για το ποιόν θα ψήφιζαν ή δεν απάντησαν.

Τέλος, την Annalena Baerbockθα ψήφιζε απευθείας για καγκελάριο το 82% των ψηφοφόρων των Πρασίνων, τον Olaf Scholz το 63% των Σοσιαλδημοκρατών, ενώ τον Armin Laschet το 51% των ψηφοφόρων Χριστιανοδημοκρατών/ Χριστιανοκοινωνιστών.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Πώς θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.